Wednesday, December 9, 2015

Bia Mara: fish & chips in een modern jasje


Het ontstaan van Bia Mara situeert zich in de straten van Dublin, waar Barry Wallace en Simon Whiteside fish (van verse makreel) & chips verkochten op de markt. Het idee achter hun fish & chips was doodeenvoudig: ze wilden “vis met frieten” op een creatieve manier aan de man brengen. Daarvoor gingen ze werken met originele ingrediënten en speciale technieken om hun fish & chips minder vettig te maken dan de traditionele versie. Dit idee bracht hen later naar Brussel voor hun eerste echte restaurant. Ondertussen is de tweede locatie, Antwerpen, ook al een feit. In een stad zoals Antwerpen, waar haast alle nationaliteiten vertegenwoordigd zijn en waar men open staat voor nieuwe ideeën, zal Bia Mara zeker zijn steentje bijdragen aan de bestaande eetcultuur.


Creatief, vers en duurzaam zijn de 3 trefwoorden waarmee de twee heren zich willen profileren op de markt. Duurzaam omwille van het feit dat ze werken met zoveel mogelijk verschillende vissoorten. Op die manier willen ze vraag & aanbod in balans houden. Een mooi voorbeeld hiervan is skrei: het seizoen waarin deze vis super populair aanwezig is in diverse restaurants loopt van januari tot maart. Ook Bia Mara volgt deze trend en komt op die manier op voor onze natuur. Niet enkel hun fish & chips wordt origineel en vers geserveerd, ook de details mogen volgens Barry en Simon niet ontbreken. Hun huisgemaakte sausjes, zoutmixen en cocktails zijn ook zeker een vermelding waard. Ben je nog niet overtuigd? Klik dan vooral niet weg want ik was onlangs op bezoek om hun nieuwste menu’s mee uit te testen en de foto’s zijn om van te watertanden. Tempura van vis of vis omhuld met een korstje van panko, vistaco’s, een zwart korstje van inktvis en lekkere sausjes hebben mij alvast kunnen overtuigen dat dit concept wel degelijk een toekomst heeft. Wil je zelf eens gaan proeven van deze lekkernijen? Dan kan je terecht in de Maalderijstraat 1 te Antwerpen of op de Rue du Marché Aux Poulets 41 te Brussel.








4 comments:

  1. Binnenkort ga ik richting Antwerpen en weet ik waar te gaan eten :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh veel plezier Karen, deze hotspot is de moeite! ;)

      Delete
  2. Oeeh wat een lekkere hapjes allemaal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Daniëlle, misschien eens een ideetje om langs de gaan dan? Was inderdaad super smakelijk x

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!