Tuesday, May 5, 2015

Press Days AW15 // PART 1: Food


Vorige week was ik te gast op de persdagen van enkele Belgische PR-bureaus. Via mijn Instagram en Facebook kon je reeds mee de sfeer opsnuiven. De persdagen zorgden ervoor dat ik op een korte tijdspanne heel wat nieuwigheden heb kunnen ontdekken op vlak van food, interieur en lifestyle. De  zomercollecties waren nog prominent aanwezig maar vooral was het de bedoeling om een preview op te vangen van de herfst -en wintercollecties. Hieronder vind je enkele merken en producten terug die me een gevoel van instant happiness bezorgden.

Omdat ik zoveel leuke dingen heb ontdekt op de persdagen, deel ik deze blogpost in 3 delen in. Dit eerste deel gaat over eten. Volgende dagen geef ik een preview van de interieur en lifestyle zaken. Enjoy!


Zukini


Zukini hoort thuis in het rijtje van de healthy food bars. Raw food of healthy organic food beginnen meer en meer deel uit te maken van onze gezondere levensstijl. De Zukini Salad Bar bevindt zich in de Overpoortstraat te Gent en biedt tal van salades aan, die je zelf ter plaatse kan laten samenstellen, gezonde snacks en drankjes. Ik proefde hun seizoenssalade van Mediterraanse falafel met tzatziki dressing. Let’s set one thing straight: ik hou van vis en vlees.. maar de falafel van Zukini is TO DIE FOR! Ik kan deze salade, die tevens bestaat uit bulgur, courgettepasta, gekiemde zaden enz., dan ook alleen maar aanbevelen! Na mijn eerste kennismaking met Zukini ben ik al fan van deze gezonde salades.


Zest Fresh juices          

De verse en gezonde sapjes van Zest Fresh Juices zijn te koop in de Zest Juice Bars. Nadat ik enkele vitamine shotjes heb mogen proeven, kan ik alvast mijn favoriete sapjes met jullie delen: enerzijds raad ik de Spinach Supreme aan: een groen sapje op basis van spinazie, peer, munt en appelsap waarbij de frisse smaak van de munt de overhand neemt. Anderzijds raad ik de Morning Glow aan: een rood sapje op basis van rode biet, selder, komkommer, limoen, chiazaad, wortel -en appelsap.


Geldhof Confiserie


De ambachtelijke cuberdons die confiserie Geldhof al meer dan 60 jaar produceert, zijn ons niet onbekend. Ofwel ben je liefhebber ofwel niet. De traditionele cuberdons of ‘Gentse neuzekes’ zijn een delicatesse! Echter gaat ook Geldhof mee in de trend van healthy food en hebben ze cuberdons op de markt gebracht op basis van agar. Agar is een bindmiddel afkomstig uit rood zeewier en bevat bijgevolg weinig calorieën. De smaak daarentegen, die blijft bijna ongewijzigd. Ik proef nog steeds diezelfde typische cuberdonsmaak. Het verschil met de traditionele neuzekes ligt hem in de zachtheid van deze nieuwe cuberdons. Ze zijn niet alleen zachter van textuur maar eveneens subtiel versierd met suiker. Ik kan me hier letterlijk ziek in eten.. maar toch het gevoel hebben dat ik gezond ben geweest :-)

Cocagne



Sardientjes in mooie retro blikjes? Dan moet je bij Cocagne zijn! Een merk dat steunt op 100 jaar traditie en kwaliteit om U tegen te zeggen. Het mooie aan dit merk is dat je een gerechtje maakt met de sardientjes en deze nadien kan opdienen in het mooie blik. Origineel en smakelijk dus!

Go-Tan


Als fan van de Aziatische keuken kan ik dit merk alleen maar toejuichen. Go-Tan is een familiebedrijf dat ervoor zorgt dat jouw oriëntaals gerechtje die extra smaak krijgt dat het verdient. Tal van lekkere sausjes spannen de kroon: Hot chili sauce, Sweet chili sauce, sojasausjes en nog tal van andere varianten. Binnenkort zal je nog meer van dit lekkers op mijn blog vinden, stay tuned..

Boule de New York


De Boule de New York is een echte hype. Ondertussen wordt deze lekkernij al verkocht in verschillende koffiebars en om de haverklap zie ik er foto’s van verschijnen op Instagram. Ik moet toegeven dat ik zelf ook wel een beetje fan ben, vooral de praliné- en kaneelsmaak kan mij bekoren. Na eentje loop je meteen de hele namiddag met een verzadigd gevoel rond. Zeker niet light maar wel lekker!

Ik ben ook benieuwd naar jullie reacties. Gaan jullie spontaan watertanden bij een merk/product uit bovenstaande lijst? Let me know!

8 comments:

  1. Die cuberdonnekes ! Die moét ik proberen !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja Ingrid die zijn zooo lekker. Zondigen heeft nog nooit zo goed gevoeld :-D x

      Delete
  2. Leuk overzicht! De smoothies van Zest zijn heerlijk! Naar boule de new york ben ik wel benieuwd, je ziet het de laatste tijd overal opduiken!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedankt Karen! Ja die smoothies zijn echt heerlijk he.. Mocht er een Zest Juice Bar om de hoek zijn, zou ik er elke dag passeren! x

      Delete
  3. Zo leuk om dat allemaal te lezen. Ik ben al benieuwd naar de volgende delen ;)

    Die boule de New York?! Daar ga ik binnen 2 weken eens achter :) lekker zondigen, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Carolien, part 2 en 3 zijn voor de volgende dagen ;-) stay tuned.. Die Boule de New York moet je zeker eens geprobeerd hebben! yumm! X

      Delete
  4. Wat leuk zeg! Die cuberdons klinken echt HEERLIJK.

    XO Naomi in Wonderland

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Naomi dat zijn ze ook hoor, ik vind ze zelfs nog een tikkeltje lekkerder dan de originele cuberdons.. Terwijl ik daar eigenlijk ook al fan van was :-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!