Tuesday, May 19, 2015

Hotspots in Den Haag


Wie mij op Instagram en Facebook een beetje volgt, zal gezien hebben dat ik onlangs een weekendje in het Nederlandse Den Haag zat. Den Haag is een kleine, gezellige stad: geen wolkenkrabbers maar eerder laagbouw en authentieke architectuur primeert op moderne gebouwen. Op 1 dag heb je zeker en vast alles gezien. Ga je echter uitgebreid winkelen of musea bezoeken, trek dan ietsje langer uit. Wij hadden 2 dagen voorzien: 1 dag Den Haag en 1 dag Scheveningen. Scheveningen is een badplaats vlakbij deze hippe stad. Toeristisch zou je denken… maar dat hangt er echt vanaf waar je juist bent. Scheveningen is vooral gekend voor de mooie stranden en natuur.


Hotel : Mercure Hotel Den Haag Central  


Dit hotel dat behoort tot de Accor groep ligt op het Spui, een zeer centrale locatie in de stad, van waaruit je makkelijk te voet van de ene naar de andere bezienswaardigheid, restaurants en winkels kan stappen. Vlakbij het treinstation Den Haag Centraal, maar ook zeker niet ver van het station Den Haag Hollands Spoor. Vanuit Antwerpen Centraal kan je makkelijk met een Thalys of per Intercity trein naar Den Haag reizen. Op anderhalf uur ben je in de stad en kan de verkenning beginnen.

Wij kozen voor de privilege kamer van het Mercure hotel, een prachtige ruime en moderne kamer met zicht op het plein. De kamer beschikt over een mooi groot bed met zicht op een flatscreen TV, een aparte bureau en een ruime badkamer met grote inloopdouche voorzien van zowel een handdouche - als een regendouche. En of ik genoten heb van de regendouche bij Mercure! Bad -en andere producten uit het Mercure gamma zijn voorzien. Badjas -en pantoffeltjes hangen klaar voor de liefhebbers en de minibar is mooi opgevuld. Last but not least: gratis WIFI in het ganse hotel gedurende het verblijf. Een must voor elk hotel tegenwoordig!

Heb je vragen of wens je een stadsplan van Den Haag, dan steekt het hotelpersoneel graag een handje toe. Ik heb alvast een positieve ervaring met dit Mercure hotel gehad en vind dit zeker en vast een aanrader indien je nog twijfelt tussen verschillende hotels.

Het ontbijt was niet inbegrepen in ons verblijf. Bij Mercure betaal je apart € 21 per persoon per nacht voor het ontbijtbuffet, vrij duur naar mijn mening. Ik heb me wel laten vertellen dat dit altijd dik in orde is. Maar voor die prijs kan ik goedkopere alternatieven aanraden buiten het hotel. Maar later meer hierover…


Winkelen
 
Om uitgebreid te gaan winkelen zijn er enkele centrale straten die je zeker niet kan missen: de Grote Marktstraat voor de bekende winkelketens. De Passage, een overdekte winkelstraat met mooie architectuur en glazen koepels, voor een originele winkelervaring. De Hoogstraat voor de meer trendy en chiquere winkels van Den Haag. En mijn favoriet op dit moment: Noordeinde voor de galerijen, kunsthandelaars en iets originelere shops. Deze plek doet me trouwens een beetje denken aan de Antwerpse Kloosterstraat.

De Bijenkorf - Grote Marktstraat

De Passage

De Passage

De Passage


Enkele dagen voor wij op citytrip vertrokken was er een nieuwe pop up shop geopend in Noordeinde 109: We Love This City Conceptstore 1. Een aantal creatieve ondernemers sloegen de handen in elkaar om een leuke winkel te openen die van alles wat in huis heeft: interieurspullen, kledij, handmade handtassen van Willemijn van Dijk, gadgets en heerlijke koffie en cake voor de liefhebbers. Deze pop up winkel zal er enkele maanden in het straatbeeld blijven en is zeker een bezoekje waard! WeLove This City heeft tevens een stadsgids uitgebracht met alle leuke en nieuwe hotspots van de stad in verzameld. Deze gids is verkrijgbaar in deze pop up.


Bezienswaardigheden

Enkele bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn: het Binnenhof met ridderzaal, het Paleis Noordeinde, de Passage zoals eerder vermeld, het stadhuis, het Vredespaleis en het Mauritshuis. Er zijn er nog meer natuurlijk maar dit zijn de plekjes die me het beste zijn bijgebleven.

Binnenhof

Mauritshuis

Paleis Noordeinde

Wat ik vooral zelf belangrijk vind is om de locale sfeer op te snuiven en de stad te verkennen op mijn eigen manier. Een aanrader om Den Haag en omgeving te verkennen is om een fiets te gaan huren. Er zijn verschillende fietsverhuurders in de stad waar je terecht kunt. Wij hebben geopteerd voor Fietsverhuur Den Haag. Deze verhuurder ligt in Noordeinde: de perfecte plaats om te vertrekken indien je een dagje Scheveningen wilt aandoen. 


Vanuit Noordeinde bereik je heel gemakkelijk de Scheveningseweg, een rustige weg met een breed fietspad die de Scheveningse bosjes doorkruist en je op minder dan 20 minuten naar de kust brengt. Wij kozen een tandem uit: kostprijs bedraagt € 25 voor 1 dagje fietsen. Wanneer je in Scheveningen aankomt kan je kiezen: ofwel ga je naar rechts voor het meer toeristische gedeelte van de kust. Ofwel naar links voor het meest natuurlijke stuk. Hier kan je de ongerepte natuur bezoeken en eventueel leren surfen.


Eten en drinken

Hieronder vind je enkele suggesties voor een lekkere hap. Tested and approved !

Wil je liever eens buiten je hotel gaan ontbijten en is het mooi weer? Dan raad ik je een ontbijt aan op het strand van Scheveningen. Met de diverse strandtenten aan zee heb je keuze in overvloed. Heel wat strandtenten bieden een ontbijtbuffet aan tegen een democratische prijs. Wij gingen naar de Blue Lagoon en bestelden een ontbijtbuffet voor minder dan € 10 per persoon, exclusief dranken. Naar mijn mening zeker een aanrader.



Is het prachtig weer en wil je ’s namiddags rustig iets gaan drinken op het strand, kies dan zeker voor Spice. Je kan ofwel plaatsnemen in een van de talrijke zeteltjes op de patio, ofwel een strandzetel nemen en daar je drankje of hapje nuttigen. Gezelligheid troef.


Voor een snelle hap of lekkere lunch kan ik je Millers aanraden. Dit café/restaurant is gelegen op het Plein, dé place to be om ’s avonds ook nog gezellig iets te gaan drinken. Bij Millers bestelden we een versgemaakt belegd broodje.


Café Blossom vond ik een van de schattigste en leukste plaatsen om ’s namiddags een lekker stukje taart te gaan eten. Ze maken dagelijks verse taart en je kan gewoon zelf gaan kiezen aan de toog als je dit wenst. Het interieur is simpel gehouden maar mooi ingericht met pastelkleuren en witte tinten. Bovendien bevindt Café Blossom zich vlakbij het Vredespaleis en is dit dus de ideale stop tussen het sightseeing door.


’s Avonds zijn we de Thaise keuken gaan eten bij Orchids. Orchids staat voor Modern Thai Cuisine en is gelegen vlakbij het Paleis Noordeinde. Een vriendelijke bediening en gastvrijheid gecombineerd met lekkere Aziatische keuken. Zeker en vast een must eat in Den Haag.


Zijn jullie al in Den Haag of Scheveningen geweest? Zo ja, hebben jullie leuke plekjes ontdekt? Let me know, I'm always curious...

1 comment:

  1. Oh wat leuk dat je in Den Haag was. jammer dat Ik get niet wist, anders had Ik je nog meer leuke plekken kunnen laten zien. Tips over de hipste hotspots in Den Haag vind je op mijn blog. Tot de volgende keer!

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!