Friday, May 22, 2015

Homemade Ice Tea


Wie mij kent of mij een beetje volgt weet ondertussen wel dat ik een liefhebster ben van thee, zeg maar lichtjes addicted.. Vorig jaar leerde ik Katleen van Thees.be kennen op een evenement waar zij haar zelf samengestelde thees kwam voorstellen en liet proeven. Sindsdien ben ik door deze hartelijke dame nog meer gefascineerd door de wondere wereld van thee.
Afgelopen winter kocht ik een van haar Infusion thees: de Winterspecial. Deze thee bestaat uit de volgende ingrediënten: gember, citroengras, sinaas, kaneel, tijm,… Het perfecte theetje voor een gezellige winteravond.

Nu maakte ik op aanraden van Katleen een heel lekkere ijsthee op basis van deze winterspecial. Ideaal voor op een zomerse avond of als alcoholvrij aperitief bij een barbecue. Hieronder vind je haar recept. Ik ben er alvast weg van én bovendien is deze ijsthee biologisch en supernatuurlijk- en gezond omdat er een minimum aan suikers inzit vergeleken met de ijsthee die je in de winkel koopt. Enjoy!

Ingrediënten:

-1l water
-3 el Winterspecial kruidenmengeling
-2 el ahornsiroop of rietsuiker
-een paar takjes verse munt
-een paar framboosjes
-ijsblokjes

Werkwijze:

Breng een halve liter water aan de kook (90°C) en laat de thee hier ongeveer een kwartiertje à 20 minuten in trekken. Voeg daarna de ahornsiroop of rietsuiker toe en leng de thee aan met nog eens een halve liter water. Laat vervolgens de thee afkoelen in de koelkast.
Voeg achteraf de takjes munt en de framboosjes toe voordat je de thee gaat inschenken. Doe er ook wat ijsblokjes bij. Een goede tip die Katleen me gaf: de ijsblokjes van de thee maken zorgt voor het minimum aan smaakverlies!PS: Katleen van Thees.be doet steeds verschillende evenementen aan met haar geweldig leuke thee-caravan. Ze zorgt voor een leuke setting op je eigen feestje of biedt een formule aan naar eigen wens. Dit weekend zal ze vanuit haar caravan thee schenken op het Barrio Cantina Food Truck festival in Antwerpen. Ben je benieuwd? Breng haar dan zeker een bezoekje!

5 comments:

 1. Lekker! Goeie tip van die ijsblokjes.

  ReplyDelete
 2. IJsthee kun je inderdaad beter zelf maken, dat heb je goed gezien. Die rotzooi die je in de winkel koopt is eigenlijk niet eens thee te noemen. Als je op de ingredienten kijkt schrik je echt van wat er allemaal in zit. Belachelijk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bovendien is hij super lekker, niet alleen gezond ;-) x

   Delete
 3. Groene thee met munt of verveine is koud ook erg lekker in de zomermaanden.

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!