Tuesday, May 12, 2015

Gerookte Cocagne sardientjes met asperges op mediterrane wijze


In mijn blogpost over de persdagen kon je hier al lezen dat ik bij Yapado kennis gemaakt heb met de sardientjes van Cocagne. Deze retro blikjes zijn gevuld met de beste sardienen, op verschillende wijzen bereid. Het mooie hieraan is dat je jouw gerecht kan presenteren in het blikken vintage doosje om extra origineel uit de hoek te komen. Ik ben gaan experimenteren met een blik gerookte sardienen van Cocagne, gecombineerd met verse asperges, hoe kan het ook anders in dit seizoen, met een mediterrane touch. Geniet ervan !

Ingrediƫnten:

-1 blik Cocagne gerookte sardienen
-1 halve tomaat
-enkele chilivlokjes
-een snuifje zout
-1 theelepel kappers
-een vleugje citroen
-gedroogde rozemarijn
-3 dunne witte asperges
-olijfolie
-wokpan

Werkwijze:

Doe het blik Cocagne voorzichtig open en haal het deksel er niet volledig af. Haal de sardines uit het blik en verwijder indien nodig de graatjes. Snijd de vis in kleine stukjes en zet deze apart. Spoel daarna even het blik uit, hierin ga je namelijk het gerecht presenteren.

Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en snijd de tomaat ook in kleine blokjes.
Doe wat olijfolie in de wokpan en voeg de asperges toe met wat zout, enkele gedroogde chilivlokjes (niet overdrijven want dan wordt het echt wel spicy.. proef regelmatig voor de smaak). Laat even aanwokken en voeg daarna de tomatenblokjes, de kappers, wat citroen naar smaak en tenslotte ook de gedroogde rozemarijn toe. Laat dit samen sudderen tot de asperges bijna zacht zijn. 

Voeg op het laatste de sardienen toe en roer nog even om. Haal van het vuur en serveer dit lauwwarm in het blikken doosje van Cocagne. 

Enjoy…

4 comments:

  1. Klinkt leuk en ziet er ook tof uit! Jammer genoeg ben ik niet de grootste fan van sardientjes haha. Asperges daarentegen zijn ZO lekker!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je Naomi ;-) asperges zijn inderdaad zooo lekker, ik hou van dit seizoen :-p x

      Delete
  2. mmm klinkt goed! X Laura www.mixtfashion.com

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!