Tuesday, March 24, 2015

Lekkere kip in een origineel kader


Onlangs leerde ik een nieuwe resto kennen waarvan de naam alleszeggend is: Poule & Poulette is gespecialiseerd in kip. Supersappige, verse kip wordt er op verschillende manieren geserveerd. Deze parel op de Sint Jansvliet in Antwerpen heeft me niet enkel culinair kunnen verrassen maar vooral met het slim bedachte interieur!

De superieure kip wordt lokaal gekweekt en op houtvuur gebraden terwijl de groentjes dagelijks vers worden aangevoerd door de groenteboer, althans dat beweert de tekst op de muur toch. Klinkt heerlijk, niet? Een aanrader zijn de huisgemaakte krokante kipnuggets als appetizer en de halve kip Poule & Poulette die gemarineerd is met verse tijm, look en citroen. Daarbij kies je een sausje, warm of koud, een bijgerecht zoals een heerlijke koolsla en aardappeltjes bereid naar keuze. Believe me, je gaat hier niet met een lege maag buiten!
  Om eerlijk te zijn, het eten is hier niet het enige opvallende aan deze zaak! Het restaurantje is qua oppervlakte vrij klein. Echter heeft men de ruimte optimaal benut om in de hoogte te gaan werken. De tafeltjes staan dus letterlijk op elkaar. Het zijn een soort van opeengestapelde privéboxen, geweldig vond ik dat. Wij namen plaats op een van de bovenste boxen waar we door middel van een trapje langs de zijkant naar boven konden gaan. Het is niet alleen gezellig maar je hebt op die manier ook een verhoogd gevoel van privacy.


 
Goed nieuws: Poule & Poulette heeft niet enkel een restaurantje in Antwerpen maar ook een eigen shop in Brasschaat. Ik heb trouwens horen vertellen dat er binnenkort nog enkele vestigingen zouden bijkomen, onder andere een restaurantje gelegen regio Marnixplaats op het hippe Zuid! Bring it on!

Hou je van een (h)eerlijke keuken dan kan ik Poule & Poulette zonder twijfel aanbevelen.

Contact:

Poule & Poulette Resto
Sint Jansvliet 21
2000 Antwerpen4 comments:

 1. hoi, ziet er ongelooflijk gezellig uit.
  en ja, het eten ziet er ook niet slecht uit.
  dank je voor de tip

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bedankt, het is eens iets anders dan wat we anders zouden doen! Altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken :-)

   Delete
 2. Ziet er goed uit!
  Ga ik zeker onthouden.

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!