Saturday, March 28, 2015

Bag-to-Nature // Review


Bijna twee maanden geleden kreeg ik via het Superfoodshuis de gelegenheid om een leuk product uit te testen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld, want wie wilt er nu niet graag zelf verse kruiden in huis kweken? Bag-to-Nature is de naam van de Zaai-het-Zelf groentepakketjes van Seedforfood in samenwerking met Natuurmonumenten. Teruggaan naar de natuur met eenvoudige zakjes waarin je verse biologische groentjes of kruiden kweekt, ik was alvast erg benieuwd. Vooral omdat ik geen groene vingers heb. Ik hou enorm van de natuur en van mooie planten, maar het tuinieren op zich heb ik toch niet in mij…

Elk kruid of groente is voorzien van een originele naam. Dekselse Dille en Magische Munt waren mijn twee experimenten.
 

En wat vind je van namen als Toffe Thijm, Slimme Sluwe Sla, Verrukkulluk Veldboeket, Relaxte Rozemarijn, Kalmerende Kamille, Bizarre Basilicum of Prikkelende Peterselie? Met deze gekke namen zou ik ze alleen al in huis halen om iemand anders plezier mee te doen. 

Ben je benieuwd naar mijn ervaring met Bag-to-Nature? Lees hieronder mee in mijn dagboek:

7 weken geleden:

Gisteren vond ik mijn pakketje ‘Bag-to-Nature’ in de brievenbus en vol enthousiasme begin ik vandaag aan mijn experiment door middel van de instructies op de verpakking. Elke stap staat kort en duidelijk vermeld op de achterkant. Fluitje van een cent!
Om de kruiden, zeker in het begin als er nog niks te zien is, te kunnen onderscheiden knip ik uit de verpakking de ‘Dekselse Dille’ en ‘Magische Munt’ en kleef ik deze op een satéstokje. Dit stokje steek in opzij bij de plantjes.

Na 1 week…:
 
Gezien geduld niet mijn sterkste kant is, duurt het naar mijn normen lang eer ik echt iets groen zie verschijnen. Na een week begin ik al een klein beetje verandering te zien aan de grond MAAR nog steeds geen groen te zien, oké ik overdrijf misschien wel een beetje en wil dat alles wat sneller gaat dan normaal… De zakjes krijgen genoeg licht op mijn vensterbank, ik geef ze voldoende liefde en af en toe wat water wanneer ik merk dat de grond wat droogstaat. Ik wou eigenlijk van begin af aan beginnen oogsten en proeven van mijn kruiden wat onmogelijk is natuurlijk. Geduld is een schone deugd, dus als ik lang genoeg volhard kan ik nog meer genieten van mijn huisgekweekte kruiden! Met mijn doel voor ogen moet ik dus gewoon een 5 à 8 weken wachten en dan zou ik de lente ingaan met een handvol verse dille en munt op mijn gerechtjes. Hang in there, Sarah!

Na 1 tot 2 weken…:
 
Na een goede week begin ik bij de dille dan toch al enkele mini groene sprietjes op te merken en na twee weken begint de dille goed tot leven te komen. De munt daarentegen doet er toch wel wat langer over, mijn adviseur van Superfoodshuis wist me te vertellen dat dit blijkbaar zou liggen aan het soort licht deze tijd van het jaar. Na twee weken begin ik pas enkele kleine puntjes groen op te merken bij de munt.Na 3 weken…:

Bij de munt merk ik een stuk of 6, 7 piepkleine groenplantjes te zien. Ik denk bij mezelf dat dit bijlange niet genoeg blaadjes munt zijn om een paar mojito’s mee te kunnen maken… Ha ha .. MAAR ik heb er vertrouwen in dat de Magische Munt mij niet zal teleurstellen!Na de derde week begin ik het kruid van de dille plant eindelijk goed te herkennen! 


Na 4 weken…:

komt er toch al wel wat dille tevoorschijn! Ik begin al te dromen van een heerlijke salade van gerookte zalmsnippers met verse dille Mmmm.. de foodie in mij is wakker. Bij de munt zijn er reeds enkele blaadjes zichtbaar.
Na 6 weken…:

De dille is bijna een volwaardige plant geworden! De munt moet zeker nog op grootte komen maar ik zie wel dat er ondertussen al een hele kleine familie munt is ontstaan. 


Na 7 weken…:

Ik ga de dille oogsten, deze ziet er supervers en gezond uit! De munt ga ik toch nog één of twee weken tijd geven, maar de groei is duidelijk waar te nemen.  Mijn besluit:

Na 7 weken ben ik overtuigd van deze leuke zakjes. Ze staan niet alleen mooi op de vensterbank of in de keuken, de kruiden zijn biologisch en natuurlijk gekweekt, dus geen pesticiden en supergezond. Bag-to-Nature is niet duur, voor de prijs van € 3,49 heb je 1 zakje in huis en kan je zelf aan de slag gaan. Je hoeft geen groene vingers te hebben en je hebt steeds verse kruiden in huis. Wanneer je in de winkel een potje verse kruiden gaat kopen, ben je bijna evenveel geld kwijt en ben je zelfs niet zeker waarmee de kruiden in aanraking zijn geweest. Ik heb mijn twee baby’s nu zien opgroeien tot volwaardige plantjes, wat mij toch ook wel een beetje een trotse groentekweker maakt. ;-)
Bedankt Superfoodshuis voor de SUPERleuke ervaring!

Ben je benieuwd naar mijn receptjes met deze verse kruiden van Bag-to-Nature, stay tuned for more soon!

In afwachting van mijn recept, mag ik in samenwerking met het Superfoodshuis een korting van 10% op het gehele assortiment schenken aan mijn lezers! Het enige wat je moet doen is hier naar de webshop gaan en bij het uitchecken vermeld je de kortingscode tasting. Je kan nog van deze korting genieten t.e.m. 19 april 2015 en deze is niet combineerbaar met andere acties! Veel shopplezier!

6 comments:

 1. Ik heb gelukkig al verse kruiden buiten, maar basilicum binnen zie ik wel zitten. Ik gebruik graag en veel verse kruiden. Ook mijn kiemgroentjes staan hier weer, rucolakers, alfalfa...zo eenvoudig, lekker en gezond. En nu kweek ik ze ter decoratie in lege eierschalen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat leuk om je kruiden in eierschalen te kweken deze tijd van het jaar, zo decoratief. Heb het hier en daar al in een DIY gezien! x

   Delete
 2. Leuk dat je dit mocht uitproberen! Nu weet je inderdaad dat het lekker vers is en heb je ook plezier van de moeite die je er hebt ingestoken! Ik ben benieuwd naar de recepten!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karen, ik heb er inderdaad wel plezier aan beleefd. Leuk om de evolutie van dichtbij te zien en natuurlijk om er achteraf van de eten ;-) Receptjes komen er deze maand nog aan! x

   Delete
 3. leuke blogje!
  hier zijn we ook volop aan het proberen om kruiden en wat groenten te planten...hopelijk hetzelfde resultaat als bij jouw.
  liefs

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoe leuk, ik ben benieuwd naar het resultaat en hopelijk vind ik er iets van terug op jouw blog! ;-) x

   Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!