Friday, March 20, 2015

Knopenkussen: Money VS Budget

Bron linkse foto                                        Rechtse foto ©Tasting Lifestyle

Voor de meeste van mijn Money VS Budget posts kom ik per toeval een goedkoper alternatief tegen van een design klassieker of van een duurder merk. Ditmaal sloeg het lot toe tijdens de H&M Home opening te Gent. Ik vond er een kussen met knopen dat me qua vorm, design en kleur deed denken aan de Dot Cushions 2x2 van HAY.

Het verschil in prijs is enorm. Voor een HAY Dot Cushion 2x2 Divina betaal je maar liefst € 93,00 tegenover € 9,99 voor het knopenkussen van H&M Home. Prijs-kwaliteit is er uiteraard een groot verschil tussen beide kussens. Niet alleen ZIE je het verschil in kwaliteit, je VOELT het ook! De stof die bij HAY gebruikt wordt is van Kvadrat uit Denemarken, dit is een van de beste stoffabrikanten ter wereld en de stof van het kussen bestaat uit 100% wol. De vulling bestaat uit 70% silicone vezels en 30% gesneden schuim. Het is dus met andere woorden een kussen dat heel lang zal meegaan. Het kussen van H&M zal iets sneller verslijten, dit bestaat uit geweven katoen en is gevuld met polyester. Ook de afmeting is anders want het HAY kussen meet 68x34cm terwijl het H&M kussen opvallend kleiner is.

Vind je kwaliteit van een kussen niet zo erg belangrijk omdat je graag eens afwisselt en die € 93,00 liever aan iets anders wilt besteden, dan is het goedkope H&M Home kussen een aanrader om binnen de trendy sfeer te blijven. Ben je nog niet in de H&M Home afdeling in Gent geweest, bekijk dan zeker mijn post van de opening hier. Ze hebben er ontzettend leuke accessoires om je huis mee te decoreren!

2 comments:

  1. Toch liever voor een kussen de budget variant. Elk seizoen verander ik eens graag...en je hebt meestal ook meer dan eentje nodig hè

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volledig mee eens om elk seizoen eens van stijl of kleur te veranderen! X

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!