Saturday, June 14, 2014

"La Source" - pure verwennerij

Op zoek naar hedendaagse,verfijnde gastronomie in een groen kader regio Limburg? Dan ben je bij La Source in Lanaken aan het juiste adres. De prachtige bosrijke natuur zorgt voor de nodige rust en een weekendje weg in hostellerie La Butte aux Bois met een diner in hun restaurant La Source, bekroond met 1 Michelin ster, is een must! Met hun eigen wellnesscenter kom je volledig tot rust en zowel Maastricht als Roermond zijn niet veraf voor een heerlijk dagje shoppen. De perfecte combinatie volgens mij.

Wanneer je me vraagt om de keuken van La Source te omschrijven in 1 woord zou ik zeggen: puur!
We hebben hier een 5-gangen avondmenu geproefd en ik moet zeggen dat ik volledig overtuigd ben, zowel van de kwaliteit van de gerechten als van de onberispelijke service en ontvangst. En wat was ik blij dat we na ons diner gewoon maar moesten stappen naar onze tuinsuite. Van luxe en gemak gesproken!

Maar laten we bij het begin starten. Omdat het weer het toeliet mochten we voor de aperitief plaatsnemen op het mooie, karaktervolle terras. Denk groen, een mooie zomeravond met een fris briesje en leuk gezelschap. Als aperitief drinken we een Sekt en deze wordt vergezeld van een aantal amuses en fingerfood.


Na het aperitief nemen we plaats binnen in het restaurant waar een wit gedekte tafel vergezeld van zachte sfeerverlichting ons opwacht.
Voor een 5-gangen menu in dit 1-sterrestaurant moet je rekenen op € 79,50 per persoon exclusief dranken.  Je kan een aangepast wijnarrangement bij nemen en dit hebben wij natuurlijk ook gedaan. De wijnen werden bij elke gang professioneel voorgesteld door de sommelier met een woordje uitleg over de oorsprong en karakter van de wijnen. Uiteraard pasten de wijnen goed samen met elk gerecht en onze glazen werden regelmatig bijgevuld.

Onze menu bestond uit 2 voorgerechten met vis, 1 hoofdgerecht met vlees en 2 dessertjes.

Beginnen deden we met de ‘Hamachi sushi style’ – sepia/komkommer/crosnes/rijst/shiso.



Crosnes zijn knolletjes of een soort van Japanse aardappel. Shiso is een soort van Japanse munt, zeer fris bij het geheel dus. Van een geslaagde starter gesproken. De smaken passen perfect bij elkaar en dit is alvast een eyecatcher qua presentatie: het oogt fris en clean.

De volgende plat is de rode mul – ceviche/schelpjes/jalapeƱo/tomaat. 



De rode mul was voortreffelijk van smaak, een zeer lekkere vis. De twee bereidingen van tomaat, met verschillende structuur, fristen het geheel op en de jalapeƱo bracht genoeg pit aan het gerecht zonder te domineren.

Als hoofdgerecht werd ons het zomerree voorgesteld. Eerlijk toegeven dat ik erg benieuwd was hoe men een winterproduct zoals wild op een zomerse manier zou presenteren. Zeker in combinatie met de walnoot, wat toch ook een winterse bijklank krijgt. 


Zomer ree – Walnoot/kers rozijnen/selderij/mole  


 

Hierbij werd een saus gepresenteerd, de mole. Dit is een saus die zijn oorsprong vindt in de Mexicaanse keuken. Verrassend lekker stukje vlees, mijn tafelgenoten hadden zelfs nog zin in meer! De selderij en rozijntjes pasten zeer goed samen en de gelletjes verfristen het gerecht. Perfecte balans van smaken.

Na het hoofdgerecht tijd voor het dessert, 2 dessertjes maar liefst! Ikzelf ben niet zo’n liefhebber van kazen omdat ik eerder een zoetebek ben. Enkele tafelgenoten hebben toch de kaas genomen en mochten aan het karretje hun keuze gaan maken. De geur van de Belgische streekkazen was zo sterk dat deze onvermijdelijk onze richting uit kwam… Terug naar de desserten!
Het eerste was de Spoom ‘La Source’ – Bosaardbeien/champagne/vlierbloesem



Gezien er twee desserten volgden had ik wel verwacht dat dit qua omvang redelijk klein ging uitvallen, wat het ook was. Maar al bij al was het heerlijk om weer eens verschillende structuren te combineren. Iets krokant, iets zacht,.. Weer eens lekker fris in de mond.

Om ons 5-gangenmenu te vervolledigen kwam dan het laatste dessert met chocolade. Chocolade is mijn ding en eerlijk gezegd keek ik er wel naar uit om nog af te sluiten met iets dat voller van smaak proefde. Weer een klein gerechtje maar de aandacht voor detail is opmerkelijk. De Chocolade Manjari Valrhona – Avocado/groene peper/passievruchten. 




Dit werd eveneens vervolledigd met een sausje dat men in het ringetje goot. Ondanks het feit dat chocolade soms kan aanvoelen als een bom had ik totaal niet het gevoel dat dit overheerste.

De avond hebben we afgesloten op de plaats waar het allemaal begon: het terras. Voorzien van dekentjes namen we plaats aan tafel voor de koffie of verse muntthee vergezeld van snoepertjes en zoete verrassingen.

Kortom, La Source voldeed aan onze verwachtingen en is zeker een aanrader voor wie houdt van pure verwennerij!

2 comments:

  1. Had dit in april wel willen doen...maar ja. Stond alleen. Zijn er in februari voorbij gelopen. We logeerden in het eurohotel...ook niet slecht masr ander kaliber.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Anke, wat jammer! Het is in ieder geval een aanrader voor foodies zoals wij ;)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!