Monday, June 16, 2014

Kivi for the win!


Scandinavisch design is dé trend bij uitstek op dit moment. Iittala, met zijn tijdloos Fins glaswerk moet zeker niet onder doen, integendeel zelfs want de gekleurde Kivi sfeerlichtjes zijn toch wel hun meest bekende ontwerp. De Fin Heikki Orvola drukt zijn stempel op dit mooi en eenvoudig ontwerp. De theelichtjes zijn alvast vertegenwoordigd in mijn interieur en eindeloos combineren en afwisselen is de boodschap!De kleur en de dikte van het glas typeren de kwaliteit waarvoor Iittala staat. Hierdoor komen de vlammen van de theelichten perfect tot hun recht.
Enig minpuntje: de iets hogere prijscategorie. En voor kwaliteit betaal je een prijs. In vergelijking met eender welk ander gekleurd theelichtje zit het verschil bij Iittala in de fabricatie. Iittala is met jarenlange ervaring uiteraard dé specialist in gekleurd glaswerk en men mengt nog zelf zijn kleuren. Elke kleur bepaalt een eigen sfeer. Ze werken met kristalglas en let er zelf maar eens op: foutjes of luchtbellen zijn uit den boze. Het kleurpigment zit verwerkt in het glas wat verkleuringen bijna onmogelijk maakt. De rode kleur is trouwens de duurste in het gamma, omwille van de dure kleurstof. 

Hieronder nog enkele sfeerbeelden om bij weg te dromen: 
Bron

Bron

3 comments:

  1. Schitterend!! Mooie foto's ook zeg.... heb laatst zelf ook nog glaswerk gekocht met een scandinavische look en feel, kan maar geen genoeg krijgen van die stijl.. en als ik dit dan weer zie, droom ik even verder!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je wel! Ja het is een mooie en tijdloze stijl x

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!