Bijna een maand
geleden had ik de eer om uitgenodigd te zijn in gastronomisch restaurant La
Botte, waar niemand minder dan chef Pepe Giacomazza in de potten roert. Op en
top Italiaans met een verfijnde touch in een supergezellig, warm kader. Ik was
hier voordien al een keer komen eten en dit was toen zo hard in de smaak gevallen
dat ik zonder twijfel dit evenement wou bijwonen. Doel van deze lunch:
kennismaken met de smaakvolle en ongeëvenaarde smaak van prosciutto di Parma.
Pepe Giacomazza deed ons kennismaken met deze parmaham in al haar facetten.
Hieronder een reis doorheen de menu van die dag en het recept voor mijn
favoriet gerechtje.
Starten deden we
met een versgesneden Parmaham (27 maanden gerijpt).
Puur en eenvoudig en ongelofelijk
smaakvol. Dit in combinatie met een sprankelend aperitief en je waant je
onmiddellijk in Italië.
Het eerste
gerecht van de menu was een burrata met Parmaham.
2 producten waar je zelf heel
weinig aan moet veranderen want deze 2 kwaliteitsproducten laten voor zich
spreken. Hooguit wat kruiden en een lekkere olie en je hebt een volwaardig
voorgerechtje. Soms heeft een gerecht niet veel extra nodig om eruit te kunnen
springen.
Daarna volgde een
pastagerechtje met paccheri pasta, perfect afgekookt en nog heerlijk al dente
zoals het hoort, met Parmaham, asperges en kerstomaten. Met pasta kan je me
steeds plezieren, maar als Peppe het op mijn bord tovert ben ik helemaal
verkocht.
Het hoofdgerecht was
zeebaars met Parmaham, witte saliesaus (I love this…), artisjokken en groene
asperges: puur en lekker. Not to mention
het dessert met vanille-ijs, amarena kersen en een crumble van Parmaham. Over
verrassend gesproken: die gezouten crumble van Parmaham paste overheerlijk bij
het zoete vanille-ijs. Het perfecte huwelijk: zoet en zout.
We hebben genoten
van een fantastische lunch, dankzij het ganse culinaire team van La Botte en
met veel dank aan PR Style.
Wil je zelf ook
aan de slag met Parmaham? Noteer dan zeker onderstaand gerechtje!!
Parmaham – Burrata
Ingrediënten:
-2 bollen burrata
van 125g
-enkele sneetjes
Parmaham
-Olijfolie
-een dun sneetje geroosterd
brood
Bereiding:
Mix het vocht van de burrata samen met de 2 bolle burrata en een eetlepel
olijfolie. Het geheel vormt nu een mooie crème. Kruid af met peper en een
beetje zout. Neem een sneetje Parmaham en rol deze in de vorm van een roosje. Vul deze
vervolgens met de burrata crème. Serveer eventueel op een krokant gebakken
toastje.
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!