Onlangs waren we nog op bezoek bij onze noorderburen in
Amsterdam. Een citytripje van 2 dagen dat wat ons betreft nog veel langer had
mogen duren. Ondanks het feit dat het een kort reisje was, hebben we toch
ontzettend lekker gegeten. Met het paasweekend in het achterhoofd hadden we op
voorhand reeds het nodige opzoekwerk en reservaties gedaan zodat we ons ter plaatse
niet al teveel zorgen hoefden dat we niet meteen de juiste adresjes zouden
vinden om culinair verwend te worden. Ik heb 3 adresjes die stuk voor stuk de
moeite waard zijn en elke hotspot heeft een andere vibe en keuken: 1 Michelin ster, 1 gezond hoogstandje én de
foodhallen, interessant voor een breed publiek en een kleine reis rond de
wereld. Ik neem je deze week alvast mee op sleeptouw door de stad.
Eerste stop:
Ron Gastrobar!
Ron Gastrobar
Ron Blauuw is een bekende Nederlandse sterrenchef die van
2011 tot 2013 chef-kok was in het naar hem vernoemde 2 sterrenrestaurant Ron
Blaauw. Dit restaurant maakte echter plaats voor Ron Gastrobar, een eenvoudiger
en toegankelijker concept dat binnen de kortste keren ook 1 Michelin ster wist binnen te halen. Stijf
gedoe is hier uit den boze want deze urban
gastrobar maakt ruimte voor originaliteit en een hippe sfeer zonder
poespas.
De menukaart bestaat uit diverse gerechtjes om te “sharen” tegen een prijs van € 15 per
gerecht. Elk gerechtje heeft de grootte van een tussengerecht, met als
bedoeling om een 4 à 5 tal gerechtjes te nemen per 2 personen. Tenzij je ook
graag voor het vlees wilt gaan (per 2 personen), want naast deze gerechtjes kan
je als hoofdgerecht ook proeven van het premium
meat: de dry-aged ribstukken van de BBQ. Als ik 1 ding mag aanraden is het
om zeker dit vlees te proeven! Het is niet goedkoop, afhankelijk natuurlijk van
welk soort rundvlees, maar wel superlekker. Wij namen om te starten 2
gerechtjes van de kaart om te delen en gingen daarna voor het USA Black Angus vlees. We hadden zo goed gegeten dat een dessertje er jammer genoeg niet meer
bij kon… Kijk je mee?
Tartaar van Coquille met hibiscus en een schuim van aardappel en oude beemster |
Inktvis van de BBQ met fregola, bouillabaisesaus en salamikruim |
Het gekozen dry-aged meat komt men aan tafel voorstellen |
USA Black Angus |
Benieuwd naar de andere 2 culinaire hotspots? In mijn volgende blogposts komen deze aan bod, STAY TUNED...
Contact:
Sophialaan 55 hs
1075 BP Amsterdam
1075 BP Amsterdam
Leuk concept.. alhoewel ik niet heel erg houd van mijn eten delen. MINE :P haha.
ReplyDeleteNatasja, het eten is echt waar zo lekker dat we niet anders wilden dan verschillende gerechtjes te proberen en te delen. Maar ik snap wat je bedoelt haha ;-)
Delete