Tuesday, April 5, 2016

Foodie in Amsterdam: Ron Gastrobar


Onlangs waren we nog op bezoek bij onze noorderburen in Amsterdam. Een citytripje van 2 dagen dat wat ons betreft nog veel langer had mogen duren. Ondanks het feit dat het een kort reisje was, hebben we toch ontzettend lekker gegeten. Met het paasweekend in het achterhoofd hadden we op voorhand reeds het nodige opzoekwerk en reservaties gedaan zodat we ons ter plaatse niet al teveel zorgen hoefden dat we niet meteen de juiste adresjes zouden vinden om culinair verwend te worden. Ik heb 3 adresjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn en elke hotspot heeft een andere vibe en keuken: 1 Michelin ster, 1 gezond hoogstandje én de foodhallen, interessant voor een breed publiek en een kleine reis rond de wereld. Ik neem je deze week alvast mee op sleeptouw door de stad. 
Eerste stop: Ron Gastrobar!

Ron Gastrobar

Ron Blauuw is een bekende Nederlandse sterrenchef die van 2011 tot 2013 chef-kok was in het naar hem vernoemde 2 sterrenrestaurant Ron Blaauw. Dit restaurant maakte echter plaats voor Ron Gastrobar, een eenvoudiger en toegankelijker concept dat binnen de kortste keren ook  1 Michelin ster wist binnen te halen. Stijf gedoe is hier uit den boze want deze urban gastrobar maakt ruimte voor originaliteit en een hippe sfeer zonder poespas.

De menukaart bestaat uit diverse gerechtjes om te “sharen” tegen een prijs van € 15 per gerecht. Elk gerechtje heeft de grootte van een tussengerecht, met als bedoeling om een 4 à 5 tal gerechtjes te nemen per 2 personen. Tenzij je ook graag voor het vlees wilt gaan (per 2 personen), want naast deze gerechtjes kan je als hoofdgerecht ook proeven van het premium meat: de dry-aged ribstukken van de BBQ. Als ik 1 ding mag aanraden is het om zeker dit vlees te proeven! Het is niet goedkoop, afhankelijk natuurlijk van welk soort rundvlees, maar wel superlekker. Wij namen om te starten 2 gerechtjes van de kaart om te delen en gingen daarna voor het USA Black Angus vlees. We hadden zo goed gegeten dat een dessertje er jammer genoeg niet meer bij kon… Kijk je mee?

Tartaar van Coquille met hibiscus en een schuim van aardappel en oude beemster

Inktvis van de BBQ met fregola, bouillabaisesaus en salamikruim

Het gekozen dry-aged meat komt men aan tafel voorstellen

USA Black Angus 

Benieuwd naar de andere 2 culinaire hotspots? In mijn volgende blogposts komen deze aan bod, STAY TUNED...

Contact:

Sophialaan 55 hs 
1075 BP Amsterdam 

2 comments:

  1. Leuk concept.. alhoewel ik niet heel erg houd van mijn eten delen. MINE :P haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natasja, het eten is echt waar zo lekker dat we niet anders wilden dan verschillende gerechtjes te proberen en te delen. Maar ik snap wat je bedoelt haha ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!