Een maand geleden bezochten we het sprookjesachtige
Maastricht. Smalle, gezellige straatjes en toffe, kleine interieur winkeltjes
sieren het straatbeeld. De meeste winkels zijn geopend op zondag en dit maakt
deze stad zoveel meer aantrekkelijk om er een dagje op uit te trekken. Klein
maar fijn, zo omschrijf ik Maastricht. Shame
on me want het was mijn eerste bezoek aan deze stad, terwijl het eigenlijk
helemaal niet ver is van Antwerpen. We bezochten hier Rantrée, één van de beste
restaurants van de stad kan ik wel zeggen. Prijs/kwaliteit is hier aan de orde,
vandaar ook dat dit restaurant in de Bib Gourmand prijkt.
Je hebt hier de keuze tussen het Bib Gourmand menu, een 3-gangenmenu aan een schappelijke prijs van
om en bij de € 37 excl. dranken, het Rantrée
Menu in 4 of 5-gangen kost max. € 65 excl. dranken of het à la carte menu.
Wij gingen all the way en kozen het Rantrée menu, 5-gangen
incl. aangepaste wijnen. Benieuwd naar de prachtig gepresenteerde gerechtjes?
Ik neem je graag mee op culinaire wandeling. Al mijn foto's zijn getrokken met mijn Olympus Pen EPL7 camera.
Aperitief met diverse, fijne amuses
Koningskrab / wortel / sinaasappel / vinaigrette van shiso
purple
Snoekbaars / prei / peterselie / verjus
Nasi Kuning / Spicy kip / Sugarsnap / gebrande ui
Ossenhaas / ossenstaart / knoflook / knolselder / Madeirasaus
Banaan / avocado / bergamot / macaron
Conclusie:
Het huisaperitief was iets te zoet naar mijn smaak. Dit
bestond uit een wijn vergezeld van tonic. De amuses hierbij waren verrassend
lekker en mooi gepresenteerd. Het gaf ons alvast zin naar meer! De koningskrab
was lekker maar niet overdonderend. De smaken van wortel en sinaasappel zijn een
verrassende combinatie in dit gerecht. De snoekbaars was zeer lekker! Een mooi
stukje vis en een heerlijke saus hierbij. Het tussengerecht van spicy kip,
waarover wij nog twijfelden, was niet wauw. Het was een pikante kippenvleugel
die je niet anders dan met je handen kon eten. Gelukkig werd er een nat doekje
voorzien. ;-) Mocht ik dit op voorhand geweten hebben, had ik dit gerechtje
geskipt en het 4-gangen gekozen. Het was lekker maar viel een beetje uit de toon,
vergeleken met de voorgaande, verfijnde gerechten. De ossenhaas was voor mij perfect van
cuisson en zeer mals en het dessert was ook wel goed maar gezien ik geen al te grote fan ben van bergamot, niet volledig mijn ding.
De gerechten vielen zeker in de smaak en de presentatie ook.
Je merkt echter al snel dat ze voor een Michelin ster willen gaan. Soms vind ik
het er ietsje over omdat er bij elke gang intensief gewerkt wordt met
gelletjes, schuimpjes en andere moleculaire toestanden, waardoor de vergezelde
producten haast onherkenbaar lijken en je puur moet gokken op smaak. Je bent
daarvoor of niet. Ik vind eenvoud en smaak nog altijd belangrijker dan
presentatie. Het was een top ervaring in een intiem en sfeervol kader en de
wijnen werden met veel productkennis (niet té uitgebreid) en passie aan tafel
gebracht. Not to mention de details
zoals de producten van Rituals in de toiletten: wasgel én handcrème... Ik ben
fan van deze geuren. Kortom, een aanrader voor dat extraatje meer of voor een
speciale gelegenheid.
Zin om dit restaurant uit te proberen?
Contact:
Kesselskade 59
6211 EN Maastricht
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!