Monday, October 5, 2015

Een herfstgerechtje met de superfoods van Bosto Grains


“Lekker koken” is steeds een feest, maak er “gezond en lekker koken” van en iedereen is tevreden. Het thema ‘gezondheid’ is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Gluten, allergieën, biologisch, superfoods… zijn termen die steeds vaker voorkomen en worden ondertussen als normaal ervaren. Dat bekende voedingsmerken hierop inspelen is dan ook geen verrassing. De granola-zaakjes rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook biologisch geteelde thee is een hot item. Niet zo lang geleden mocht ik kennis maken met het nieuwe rijstgamma van het gekende Belgische rijstmerk Bosto. Bosto speelt in op de trends van gezond en lekker eten met het nieuwe gamma van oergranen als resultaat: Bosto Grains.

Ik ging aan de slag met de Mix Brown + Spelt + Quinoa van Bosto Grains. De inhoud van deze verpakking bevat een explosie aan vezels en eiwitten, maar liefst 275g boordevol superfoods. Het pak bevat spelt, quinoa en zilvervliesrijst (let op: bevat gluten) en de rijst met granen is klaar in 8 minuten. 1 pakje van 275g is goed voor 3 à max. 4 personen, steeds afhankelijk hoe graag je rijst eet natuurlijk! Hieronder vind je mijn winters receptje terug.

Ingrediënten:

-1 pak Bosto Grains Mix Brown + spelt + quinoa
-Enkele stronken witloof
-Een klontje boter
-Een eetlepel honing
-Peper en zout
-Enkele druppels citroen
-200g spekjes
-Een dubbele kipfilet
-Room
-Mosterd
-Verse, fijngesneden dragon

Werkwijze:

Kook de rijst zoals op de verpakking. In 8 minuutjes tijd is deze ‘ready to serve’.
Snijd de witloof fijn, doe er een beetje citroensap over en zet opzij.
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid af met wat kippenkruiden.

Doe een klont boter in de pan en voeg de witloof toe met peper en zout. Laat aanstoven en doe er tenslotte een grote lepel honing bij zodat het geheel lekker karamelliseert.

Ondertussen bak je de spekjes in een andere pan en wanneer ze krokant beginnen worden voeg je de kipfilet blokjes toe en laat je mooi samen sudderen. Wanneer de kip goudbruin kleurt, voeg je de room toe samen met wat mosterd en de verse fijngesneden dragon.
Proef af en toe of de hoeveelheid room met de mosterd klopt. Indien wat te flauw, voeg gerust nog wat mosterd toe. Het is de bedoeling dat je de mosterd proeft en dat het afsmaakt maar je mag ook niet overdrijven want dan neemt de mosterd de overhand in het gerecht en dat willen we niet. Laat even pruttelen tot de saus mooi gebonden is.

Het dresseren van de rijst doe je best met een dresseerring. En de overige ingrediënten voeg je naar eigen creativiteit toe op het bord. Geniet ervan!


8 comments:

  1. Als ik dat receptje zo lees, dan denk ik: Dat moet verdomd lekker zijn!

    Zelf ben ik een beetje wars van de term 'super food', maar ik snap natuurlijk wel waarom fabrikanten die term hanteren. En het is ook goed om regelmatig wat meer te variëren met bijvoorbeeld verschillende soorten granen en rijst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallo Sunny mama, bedankt! Het is ook een van mijn favoriete seizoensgerechtjes met kip. Ik vind het ook enorm belangrijk om te variëren met de koolhydraten en granen. x

      Delete
  2. Dit ziet er lekker uit, het klinkt erg goed. Ik ken het merk Bosto Grains niet, is dit enkel in speciaalzaken te koop? Of ook in de Belgische supermarkten? Aankomend weekend ben ik namelijk in België dus wie weet scoor ik een pakje ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallo Nesrin, het gamma van Bosto Grains is nieuw en maakt deel uit van het Belgische rijstmerk Bosto. Het is te verkrijgen in de supermarkten zoals Carrefour, Colruyt,.. Dus ga daar zeker even langs als je in de buurt bent ;-)

      Delete
  3. hoi sarah, dit ziet er wel erg lekker uit! en met dit koude weertje zou het zeker smaken! mooie presentatie ook
    liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dag lieve bakdame, bedankt voor je reactie. ;-)

      Delete
  4. Wow wat een kunstwerkje en het ziet er ook nog eens heerlijk uit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh bedankt Karen, het is inderdaad een lekker gerechtje x

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!