“Lekker koken” is
steeds een feest, maak er “gezond en lekker koken” van en iedereen is tevreden.
Het thema ‘gezondheid’ is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken.
Gluten, allergieën, biologisch, superfoods… zijn termen die steeds vaker voorkomen en worden ondertussen als normaal ervaren. Dat bekende
voedingsmerken hierop inspelen is dan ook geen verrassing. De granola-zaakjes
rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook biologisch geteelde thee is een hot
item. Niet zo lang geleden mocht ik kennis maken met het nieuwe rijstgamma van het
gekende Belgische rijstmerk Bosto. Bosto speelt in op de trends van gezond en
lekker eten met het nieuwe gamma van oergranen als resultaat: Bosto Grains.
Ik ging aan de slag
met de Mix Brown + Spelt + Quinoa van Bosto Grains. De inhoud van deze verpakking
bevat een explosie aan vezels en eiwitten, maar liefst 275g boordevol
superfoods. Het pak bevat spelt, quinoa en zilvervliesrijst (let op: bevat
gluten) en de rijst met granen is klaar in 8 minuten. 1 pakje van 275g is goed
voor 3 à max. 4 personen, steeds afhankelijk hoe graag je rijst eet natuurlijk!
Hieronder vind je mijn winters receptje terug.
Ingrediënten:
-1 pak Bosto
Grains Mix Brown + spelt + quinoa
-Enkele stronken
witloof
-Een klontje
boter
-Een eetlepel
honing
-Peper en zout
-Enkele druppels
citroen
-200g spekjes
-Een dubbele
kipfilet
-Room
-Mosterd
-Verse,
fijngesneden dragon
Werkwijze:
Kook de rijst
zoals op de verpakking. In 8 minuutjes tijd is deze ‘ready to serve’.
Snijd de witloof
fijn, doe er een beetje citroensap over en zet opzij.
Snijd de kipfilet
in blokjes en kruid af met wat kippenkruiden.
Doe een klont
boter in de pan en voeg de witloof toe met peper en zout. Laat aanstoven en doe
er tenslotte een grote lepel honing bij zodat het geheel lekker karamelliseert.
Ondertussen bak
je de spekjes in een andere pan en wanneer ze krokant beginnen worden voeg je
de kipfilet blokjes toe en laat je mooi samen sudderen. Wanneer de kip goudbruin
kleurt, voeg je de room toe samen met wat mosterd en de verse fijngesneden
dragon.
Proef af en toe
of de hoeveelheid room met de mosterd klopt. Indien wat te flauw, voeg gerust
nog wat mosterd toe. Het is de bedoeling dat je de mosterd proeft en dat het
afsmaakt maar je mag ook niet overdrijven want dan neemt de mosterd de overhand
in het gerecht en dat willen we niet. Laat even pruttelen tot de saus mooi
gebonden is.
Het dresseren van
de rijst doe je best met een dresseerring. En de overige ingrediënten voeg je
naar eigen creativiteit toe op het bord. Geniet ervan!
Als ik dat receptje zo lees, dan denk ik: Dat moet verdomd lekker zijn!
ReplyDeleteZelf ben ik een beetje wars van de term 'super food', maar ik snap natuurlijk wel waarom fabrikanten die term hanteren. En het is ook goed om regelmatig wat meer te variëren met bijvoorbeeld verschillende soorten granen en rijst.
Hallo Sunny mama, bedankt! Het is ook een van mijn favoriete seizoensgerechtjes met kip. Ik vind het ook enorm belangrijk om te variëren met de koolhydraten en granen. x
DeleteDit ziet er lekker uit, het klinkt erg goed. Ik ken het merk Bosto Grains niet, is dit enkel in speciaalzaken te koop? Of ook in de Belgische supermarkten? Aankomend weekend ben ik namelijk in België dus wie weet scoor ik een pakje ;-)
ReplyDeleteHallo Nesrin, het gamma van Bosto Grains is nieuw en maakt deel uit van het Belgische rijstmerk Bosto. Het is te verkrijgen in de supermarkten zoals Carrefour, Colruyt,.. Dus ga daar zeker even langs als je in de buurt bent ;-)
Deletehoi sarah, dit ziet er wel erg lekker uit! en met dit koude weertje zou het zeker smaken! mooie presentatie ook
ReplyDeleteliefs
Dag lieve bakdame, bedankt voor je reactie. ;-)
DeleteWow wat een kunstwerkje en het ziet er ook nog eens heerlijk uit!
ReplyDeleteOh bedankt Karen, het is inderdaad een lekker gerechtje x
Delete