Wednesday, April 8, 2015

Quinoa met spinazie, dille en gerookte zalm


Een gezond, gemakkelijk gerecht met quinoa? Dan kan ik dit receptje zeker aanbevelen. Quinoa is hét superfood voor foodies. Het is erg voedzaam en je kan er ontelbare richtingen mee uit in de keuken. Ook in de meeste detox gerechten vind je quinoa terug omdat het goed vult én amper calorieën bevat. Maar daarvoor ga ik het niet gebruiken: dit gerechtje is gewoon super lekker en helemaal niet tijdrovend.

Ingrediënten (voor 2 personen):

-250g quinoa
-1 halve citroen
-1 teen look
-1 blokje groentebouillon
-pijnboompitten
-verse bladspinazie
-een handvol verse dille van Bag-to-Nature
-500g water
-peper van de molen
-1 pakje gerookte zalm
-een scheutje olijfolie
-1tl honing
-1tl mosterd

Werkwijze:

Begin aan de mise en place. Neem een handvol pijnboompitjes en laat deze op een laag vuur grillen tot ze mooi goudbruin worden. Zet deze even opzij, spoel daarna de spinazie en laat deze apart uitlekken in een vergiet. Neem het pakje gerookte zalm en snijd de zalm in fijne snippers waarna je ze nog even afgedekt in de koelkast zet.

Vorige maand kon je hier zien dat ik een leuk experiment achter de rug heb met de lekkere doe-het-zelf kruidenpakketjes van Bag-to-Nature, dankzij het Superfoodshuis. Deze mooie dille kan ik natuurlijk niet laten staan en dit is het perfecte recept om ze te gebruiken. Ik neem een goed handvol van mijn vers geteelde dille en hak deze fijn. De helft hiervan gebruik ik voor mijn vinaigrette en de rest gebruik ik ter afwerking van mijn gerecht.

Voor de vinaigrette neem je de helft van de fijngehakte dille, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, een scheutje olijfolie en citroen naar smaak. Roer alles door elkaar in een kom en proef. Voeg eventueel naar eigen smaak nog wat honing toe om iets zoeter te maken of nog een beetje citroen.

Kook de 250g quinoa in max. 500g water en voeg hier een groentebouillonblokje bij. Roer regelmatig zodat de quinoa zeker niet aankookt aan de bodem van de pot. De quinoa is klaar wanneer het water is opgeslorpt. Zet je vuur af en pers een teentje look dat je toevoegt aan de quinoa. Hierbij voeg je eveneens de bladspinazie en roer deze goed door. Doe er wat peper van de molen bij, de pijnboompitjes en pers de rest van de halve citroen uit.

De zalmsnippers mogen er ook bij op het laatste, samen met de rest van de verse dille en de vinaigrette naar eigen smaak. Voeg niet teveel vinaigrette toe maar serveer deze eerder bij het gerecht zodat je makkelijk kan doseren.

Smakelijk!

PS: vergeet niet dat de Tasting Lifestyle actie bij het Superfoodshuis nog steeds loopt, dit t.e.m. 19 april 2015! Profiteer dus zeker mee van de zelfgekweekte groentjes van Bag-to-Nature en tal van andere producten aan 10% korting via de webshop. Voor meer info, ga naar deze blogpost.


6 comments:

  1. Ziet er lekker uit - dit ga ik zeker proberen !!

    ReplyDelete
  2. Zeker proberen waard, Ingrid. Lekker en gezond.. X

    ReplyDelete
  3. dit ziet er heel lekker en super gezond uit.
    ideaal om met dit mooie weer te maken
    liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je! Het is inderdaad een fris zomers gerechtje!

      Delete
  4. Replies
    1. Ja sinds kort ben ik ook helemaal verzot op quinoa, binnenkort een overdosis denk ik ;-) x

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!