Wednesday, April 1, 2015

IKEA Street Art Collectie


Afgelopen maandagavond werd ik uitgenodigd voor het IKEA Street Art Event in de Kruitfabriek te Vilvoorde, wie mij volgt op Facebook of Instagram heeft het daar al kunnen zien. Het was enorm verrassend om zo’n avant première bij te wonen, gezien Street Art toch wel een nieuw concept is bij IKEA. Street Art wordt beschouwd als kunst voor alle mensen, overal en altijd aanwezig in het straatbeeld. IKEA is marktleider op gebied van betaalbaar interieur en bereikt daarmee ook een zeer ruim publiek. Dé perfecte match dus!

De werken van 12 internationale artiesten werden tentoongesteld. Omdat een Belg zeker niet mocht ontbreken op de lijst van Street Artists, maakt Bué The Warrior het plaatje compleet. De Gentenaar onder het pseudoniem Bué is een creatief brein. Na tal van verfraaide gevels die hij op zijn palmares kan schrijven werd hij gevraagd door Ikea om zijn stempel te drukken op de gevel van het Ikea Zaventem woonwarenhuis. Het kunstwerk is momenteel te bewonderen in real life, ofwel via de website van IKEA onder de vorm van een cool filmpje! Bué zijn kenmerk is het typische vogeltje, dat staat voor vrijheid. Naast de gevel, kreeg hij net als de andere 12 internationale street artists een blanco canvas om zijn eigen poster tot leven te wekken.


Wat nu? De posters van de IKEA Street Art Collectie zijn vanaf vandaag, 1 april 2015 (no joke..) in beperkte oplage te verkrijgen in alle Ikea België woonwarenhuizen. Ga dus zeker een kijkje nemen en wacht niet tot het te laat is. Enkel de werken van de 12 internationale artiesten zullen verkocht worden bij IKEA. Verkies je het werk van Bué The Warrior, doe dan zeker mee aan de IKEA wedstrijd want vanaf 7 april t.e.m. 11 april zal deze limited edition (500 stuks) verloot worden. Elke poster is genummerd en gesigneerd door Bué, dus uniek! Waag je kans dus zeker op ikea.be of via de IKEA Belgium Facebook pagina

Dit leuke evenement werd compleet vervolledigd door yummie street food, gecaterd door de Gentse kookstudio Eetavontuur! Origineel en very tasty I must say! Last but not least werd het evenement afgesloten door de Brusselse Freestyle act van de Froesheleirs.

Creativiteit moet gevierd worden en we mogen terecht trots zijn op de Belgische Street Art bijdrage aan IKEA.

A very special thanks to IKEA & Victoria and Jessica from Oona for having me!

4 comments:

 1. Oh, dat zijn wel leuke posters precies!

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja ik vond ze persoonlijk ook heel uniek!

   Delete
 2. Wat een leuk event om bij te wonen! Ziet er alvast heel gezellig & mooi uit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat was inderdaad een leuk event! Ik heb ervan genoten x

   Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!