Wednesday, January 21, 2015

PERRON 87


Vorig weekend bezocht ik voor het eerst de Concept Store Perron 87 in Sint-Niklaas. Wat begonnen is als een pop-up project is intussen uitgegroeid tot een blijver én een meerwaarde voor de Stationsstraat. Hip en trendy spullen staan hier centraal. Mode, kunst en interieur gaan er gepaard met gadgets, boeken en originele geschenken. Kortom, ben je op zoek naar een interessant boek, een origineel cadeautje of simpelweg heel wat inspiratie, dan ben je bij Perron 87 aan het juiste adres.

De winkel bestaat uit 2 delen: op het gelijkvloers heb je alles waar je van kunt dromen en wat dan vooral op mijn eigen verlanglijstje staat. De eerste verdieping is ingericht als tentoonstellingsruimte. Momenteel loopt daar een tentoonstelling van onze Belgische trots Panamarenko. Meer bepaald van zijn grafische werken, die je er trouwens ook kan kopen. Deze tentoonstelling loopt nog tot 25 april 2015, waarna er ruimte komt voor een nieuwe expositie. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden van de tentoonstelling. Naast Panamarenko kan je nog andere kunst kopen bij Perron 87. De kleurrijke beeldjes van de kunstenares Jacqueline Schäfer bijvoorbeeld. Haar Vreemde Vogels zijn me zeker niet vreemd en Perron 87 biedt een redelijk groot aantal van deze beelden aan. Ook de Vrolijke Koe heb ik hier zien staan. 
Overigens kan je hier ook terecht voor een uitgebreid assortiment van Gin & Tonic, artikelen van het Belgische label Serax, een leuk aanbod lifestyle boeken, de welbekende selfie stick, schoenen en handtassen, keukenartikelen en nog veel meer hippe gadgets. Deze Concept Store komt alvast in aanmerking voor mijn lijstje hotspots in het Waasland.Contact:

Perron 87
Stationsstraat 87
9100 Sint-Niklaas

http://www.perron87.com

4 comments:

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!