Sunday, January 11, 2015

Must Eat: Must Read!


Een week geleden liep ik rond in de boekhandel en vond ik dit boek geschreven door Luc Hoornaert met foto’s van Kris Vlegels. Een ding moet je weten: ik ben GEEN rasechte boeklezer… hooguit wat magazines of uitzonderlijk eens een interessant boek dat zich beperkt tot de volgende onderwerpen: eten, reizen, interieur, kunst, psychologie of biografiegerelateerde lectuur. En ik quote Andy Warhol met mijn favoriete uitspraak: ‘I never read I just look at pictures’. I love this guy! Het is dan ook geen gewoonte van mij om een book review te doen, maar ik ga toch een uitzondering maken. De cover van Must Eat vraagt er gewoon om het boek open te slaan: zwart met grote witte letters en diverse illustraties ontworpen door de getalenteerde Emma Thyssen.

Luc Hoornaert is al langer dan 25 jaar actief in de gastronomie en is een echte foodie. Zijn boek is een culinaire gids die de plekken waar hij het liefste gaat eten in kaart brengt. Het zijn niet persé de toprestaurants met vermeldingen in de Michelin gids maar vooral de minder bekende adresjes en hotspots die aan bod komen. Of het nu met chopsticks, met lepel, mes en vork of met de vingers is, het boek is gevarieerd genoeg en brengt verschillende culturen aan bod. Hij geeft uitleg over verschillende gerechten, hun geschiedenis en compositie, en beveelt toffe adresjes aan in gans België. Kortom, ik heb het gevoel dat er nog immens veel te ontdekken valt in ons klein landje.

Een extraatje bij dit boek is de iPhone App van Must Eat. Deze kan je gratis downloaden in de App Store via een QR-code en een activatiecode. Op die manier heb ik de Must Eat adresjes steeds bij de hand. Je zet je locatievoorzieningen aan en de app zoekt naar de dichtst bijzijnde adresjes uit het boek, met de nodige uitleg, openingsuren en contactgegevens.

Naast dit boek zijn er nog andere versies te verkrijgen van Must Eat. Zo heb je een Must Eat New York en een Must Eat Nederland en zelfs een Must Drink.

2 comments:

 1. Hey! I've nominated you for the Libster award, since I think your blog is lovely. for more instructions go to my post: http://fruitymallow.blogspot.com.au/2015/01/liebster-award.html

  (I hope you understand x) )

  x

  ReplyDelete
 2. Klinkt leuk!

  Sarah x
  www.palmtreesandheels.blogspot.com

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!