Thursday, November 13, 2014

Murni Food popt up in Antwerpen


Onder het motto ‘Everybody loves a good brunch’ vertrok ik afgelopen maandagmorgen goedgeluimd naar de pop-up bistro Murni food in de Antwerpse Quellinstraat. Murni betekent ‘puur’ in het Indonesisch en is een nieuwe zaak die gespecialiseerd is in organisch, gluten -en lactosevrij eten. Zaakvoerster Elke Vandormael woonde zelf een tijdje in Bali, waar ze zich verder heeft kunnen verdiepen in haar passie voor deze pure, allergievrije voeding.

Het interieur van deze zaak is dan ook een weerspiegeling van haar verblijf in Indonesië: cosy, warm en authentiek. Tal van foto’s, getrokken door Miss Murni herself, sieren de muren en vervolledigen de look. Een houten vloer, houten tafels, orchideeën enz. en zelfs aan de bordjes werd gedacht om de Indonesische look and feel weer te geven. No kitsch, only pure stuff. Gezelligheid troef want je voelt je meteen thuis. 

Niet onbelangrijk: de gratis wifi! In deze moderne tijd redelijk onmisbaar geworden, toch? Werken is dus ook geen enkel probleem bij Murni. Ben je op de baan en zoek je een rustige, gezellige plaats om nog even op de laptop te werken dan ben je hier aan het juiste adres. Achteraan staat een mooie, lange houten tafel en terwijl je iets bestelt om te snacken of om te drinken, kan je rustig verder werken. Long live free wifi!

Murni werkt ook samen met Serie 20, een Belgisch label van unieke en zelfgemaakte interieurspulletjes met een beperkte oplage. Kussentjes en plaids, gelimiteerd tot een productie van telkens maximaal 20 stuks. Je kan deze interieurdecoratie bewonderen én aankopen bij Murni want ze maken deel uit van het decor.
Voor de voeding werkt men met de allerbeste producten van Alpro, Pierre Marcolini, Illy, Belvoir en zoveel meer. Gezien het feit dat het arbeidsintensiever is om een gluten –en lactosevrije menu te creëren, er komt gewoon meer bij kijken qua denkwijze en procedé, vertaalt dat zich ook naar de prijzen. Voor een broodje moet je rekenen op een prijs van om en bij de € 7 à € 8, wat toch wel even schrikken is. Voor mensen die echter lijden aan een glutenintolerantie bijvoorbeeld, is Murni een echte verademing. Zo niet, spring je al sneller een goedkopere zaak binnen maar voor de inspiratie en afwisseling is dit ongetwijfeld een leuk alternatief. Naast broodjes kan je er ook slaatjes, quiches, panini en verse soep verkrijgen. Ontbijt, brunch, snack of lichte maaltijd, het kan dus allemaal! Een aanrader is de zelfgemaakte granola die ontzettend lekker is.

Om een idee te geven van een mogelijke brunch, vind je hieronder enkele lekkere producten die wij hebben geproefd. Het eerste was de zelfgemaakte granola met een soja yoghurt van Alpro, appeltjes, honing en kaneel. Echt verrukkelijk van smaak. Ik zou dit elke ochtend kunnen eten. Het tweede waren de American pancakes met banaan en vanille. Vervolgens kregen we ook nog bananenbrood voorgeschoteld en twee speciale soorten getoast brood met allerhande aangepast beleg.


Diegene die mijn blog al een tijdje volgen zullen ongetwijfeld al op de hoogte zijn van mijn liefde voor thee. Thees.be is een Belgisch theemerk, gevestigd in Antwerpen en gerund door Katleen Adriaensen. Haar thee kan je degusteren bij Murni alsook afzonderlijk kopen indien gewenst. Thees.be bestaat uit biologische, losse thee die zorgvuldig uitgekozen werd. De kruidenmelanges hebben allemaal een specifieke naam gekregen, gelinkt aan hun functie. Zo is er een detox thee of een thee die helpt bij afslanking of een andere thee die tot rust brengt of juist weer zorgt voor extra energie. Ikzelf heb de Feeling Fit infusion geproefd. Feeling Fit bestaat onder andere uit gember, rozemarijn, kurkuma, ginseng,… en is bedoeld als opkikkertje. Ideaal drankje bij een brunch dus. Op elke verpakking  staat ook steeds vermeld tot welke temperatuur je het water best opwarmt en hoelang elke theesoort moet trekken tot hij de ideale smaak heeft. Haar theemelanges kan je ofwel bij Murni kopen, ofwel bestellen via haar webshop of in haar theewinkel op de Mechelsesteenweg te Antwerpen.

Murni Food is een mooi en uniek concept voor mensen die graag organische en allergievrije voeding verkiezen. Voorlopig blijven ze als pop up gevestigd in de Quellinstraat en na enkele maanden zal er beslist worden over de verdere toekomst van deze zaak, vooral naar de locatie toe dan. Ik wens Elke en haar team alvast nog veel succes toe bij het verder realiseren van haar droom.

Contact:

Murni food
Quellinstraat 47
2018 Antwerpen


Thees.be
Mechelsesteenweg 161
2018 Antwerpen


No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!