Tuesday, April 22, 2014

Pittige guacamole


Guacamole is één van mijn favoriete dipsausjes. Nacho’s met een verse portie guacamole is een heerlijk tussendoortje of aperitiefsnack. Het is niet enkel supergezond en voedzaam maar ook nog eens lekker, en daar doe ik het voor. Ook is dit een perfecte starter bij de chili con carne, waarover ik al eerder schreef.

Ingrediënten:

-1 avocado (een rijp model kan je herkennen aan de donkere kleur)
-1/2 limoen
-1 rode chilipeper
-1 halve tomaat
-peper en zout
-1 teentje look
-1 halve ui
(de hoeveelheid aan ingrediënten is natuurlijk toe te voegen naar eigen smaak)


Werkwijze:

Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Lepel beide helften uit en voeg deze inhoud in de blender of keukenrobot.
Snijd de chilipeper in 2 helften en verwijder de zaadlijsten. In kleine blokjes snijden en bij de avocado doen. Let op want de hoeveelheid chili bepaalt hoe pikant de guacamole wordt. Indien je niet zeker bent over de hoeveelheid, begin dan met een halve chilipeper en proef nadien of er nog bij moet.
De look kan je persen of fijn snijden en ook toevoegen aan het mengsel.
De tomaat in kleine blokjes snijden en bijvoegen bij de rest.
Strooi er nog wat peper en zout over en pers de halve limoen uit over het geheel.
Mix nu alles samen tot een homogene massa.
Proef en bepaal of het nog pittiger moet zijn door chili bij te voegen. Het kan ook zijn dat er nog wat meer limoen bij moet voor de frisheid.

Serveer dit bij de nacho’s en smullen maar!



3 comments:

  1. klinkt lekker!

    http://www.fuckhighclass.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Klinkt erg lekker. Ga ik zeker eens uitproberen!

    ReplyDelete
  3. Ik heb nog nooit guacamole gegeten, maar het lijkt mij eigenlijk heel erg lekker! Ik ga het zeker een keer maken :)

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!