Wanneer ik na een drukke werkdag naar huis rijd en geen
zin meer heb om nog langs de supermarkt te gaan dan is dit een ideaal
gerechtje. Het is niet alleen eenvoudig en lekker, je hebt er vooral ook niet
veel ingrediënten voor nodig. Bij deze pasta carbonara serveer ik een
gepocheerd eitje in plaats van bij de traditionele carbonara het ei te mengen
onder de pasta. Dit is het grootste verschil en het ziet er nog eens mooier uit
ook dan de klassieke versie. Hieronder mijn recept!
Ingrediënten:
-spaghetti of capellini
-Parmezaanse kaas
-klontje boter
-olijfolie
-peper en zout
-spekjes
-1 ei per persoon
Werkwijze:
Bak de spekjes mooi bruin in een pan met een klein beetje olijfolie.
Terwijl je de pasta al
dente aan het koken bent, kan je het eitje pocheren. Dit kan op de
traditionele wijze gebeuren ofwel op de volgende, gemakkelijkere manier. En
echt waar, bij mij lukt dit altijd want ik tover steeds het perfecte
gepocheerde ei tevoorschijn.
Neem een kommetje en neem een groot stuk vershoudfolie
bij de hand. Leg de folie in het kommetje en wrijf de folie, die in het
kommetje ligt, in met wat arachideolie of andere neutrale olie. Niet
overdrijven, gewoon zien dat het min of meer in geolied is. Neem het ei en
breek dit hierin. Neem vervolgens de 4 punten van de folie samen en knoop dit
dicht zodat het ei in een strak buideltje zit. Genoeg folie nemen is dus geen
overbodige luxe want je moet zeker de kans hebben om een goede knoop te leggen.
Kook wat water in een diepe pan en steek hierin het buideltje met het ei. Het
water mag niet overdreven gaan koken en na ongeveer 6 minuten is dit perfect
gepocheerd.
Wanneer je de pasta afgegoten hebt en de spekjes gebakken
zijn, doe je wat boter in een pot op het vuur en giet je hierin de pasta, de
spekjes, Parmezaanse kaas naar smaak, genoeg peper en een beetje zout. Roer
alles goed door mekaar tot je 1 smeuïge pasta bekomt.
Neem een diep bord, serveer de pasta hierin en neem het
eitje na 6 minuten uit het water. Snijd het buideltje bovenaan open en haal het
ei voorzichtig uit de folie. Leg dit gepocheerd eitje nu bovenop de pasta en
kruid naar eigen smaak.
Smakelijk!
Zoiets lust ik ook graag
ReplyDelete