Monday, November 17, 2014

Sushi gember


Als er één ding is waarmee je me zeker kunt verleiden, dan is het wel sushi! Take out of home made, I don’t care, het smaakt altijd! De gepekelde gember die men erbij serveert is een must want deze dien je te eten tussen de verschillende soorten sushi om de smaak te neutraliseren. Gember is niet alleen lekker en pittig maar dit kruid is ook goed tegen griep, verkoudheid, hoofdpijn, migraine en tal van andere kwaaltjes. Hieronder vind je het recept terug om deze lekkere ingelegde gember te bereiden. Je kan deze lang op voorhand klaarmaken en bewaren zodat je dit steeds in huis hebt. Het enige materiaal dat je nodig hebt is een mandoline en een bewaarpot.

Ingrediënten:

-enkele gemberknollen (ik nam +- 100g)
-rijstazijn
-kristalsuiker
-zout

Werkwijze:

Schil de gember en snijd hem heel fijn met een mes of met de mandoline. Strooi er een theelepel zout over en meng dit door de gemberplakjes. Laat een half uurtje tot een uurtje opzij staan. Het zout zal het vocht uit de gember trekken. Daarna dep je de gember wat af en vul je de bewaarpot hiermee. Voor de vloeistof neem je de juiste hoeveelheid die nodig is voor jouw pot te vullen. Ik had een klein potje dus ik nam 1 eierdop suiker en 2 eierdoppen rijstazijn of sushi azijn. Doe het dus steeds in deze verhouding. Laat dit mengsel samen koken tot de suiker volledig is opgelost en vul de bewaarpot met de warme vloeistof. Laat dit afkoelen zonder deksel en van zodra dit volledig is afgekoeld, sluit je de pot en zet je hem in de koelkast. Na ongeveer 24 uur is de gember klaar en deze kan je nog lang fris bewaren. De typische sushigember ziet er meestal licht roze uit. Indien deze niet roze wordt, ligt dit aan de gemberwortel. Hoe jonger de gember, hoe mooier de kleur.  Enjoy!


1 comment:

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!