Thursday, May 18, 2017

Lunchen met Prosciutto di Parma


Bijna een maand geleden had ik de eer om uitgenodigd te zijn in gastronomisch restaurant La Botte, waar niemand minder dan chef Pepe Giacomazza in de potten roert. Op en top Italiaans met een verfijnde touch in een supergezellig, warm kader. Ik was hier voordien al een keer komen eten en dit was toen zo hard in de smaak gevallen dat ik zonder twijfel dit evenement wou bijwonen. Doel van deze lunch: kennismaken met de smaakvolle en ongeëvenaarde smaak van prosciutto di Parma. Pepe Giacomazza deed ons kennismaken met deze parmaham in al haar facetten. Hieronder een reis doorheen de menu van die dag en het recept voor mijn favoriet gerechtje.

Starten deden we met een versgesneden Parmaham (27 maanden gerijpt). 


Puur en eenvoudig en ongelofelijk smaakvol. Dit in combinatie met een sprankelend aperitief en je waant je onmiddellijk in Italië.

Het eerste gerecht van de menu was een burrata met Parmaham. 


2 producten waar je zelf heel weinig aan moet veranderen want deze 2 kwaliteitsproducten laten voor zich spreken. Hooguit wat kruiden en een lekkere olie en je hebt een volwaardig voorgerechtje. Soms heeft een gerecht niet veel extra nodig om eruit te kunnen springen.


Daarna volgde een pastagerechtje met paccheri pasta, perfect afgekookt en nog heerlijk al dente zoals het hoort, met Parmaham, asperges en kerstomaten. Met pasta kan je me steeds plezieren, maar als Peppe het op mijn bord tovert ben ik helemaal verkocht.


Het hoofdgerecht was zeebaars met Parmaham, witte saliesaus (I love this…), artisjokken en groene asperges: puur en lekker. Not to mention het dessert met vanille-ijs, amarena kersen en een crumble van Parmaham. Over verrassend gesproken: die gezouten crumble van Parmaham paste overheerlijk bij het zoete vanille-ijs. Het perfecte huwelijk: zoet en zout.We hebben genoten van een fantastische lunch, dankzij het ganse culinaire team van La Botte en met veel dank aan PR Style.

Wil je zelf ook aan de slag met Parmaham? Noteer dan zeker onderstaand gerechtje!!

Parmaham – Burrata

Ingrediënten:

-2 bollen burrata van 125g
-enkele sneetjes Parmaham
-Olijfolie
-een dun sneetje geroosterd brood

Bereiding: 

Mix het vocht van de burrata samen met de 2 bolle burrata en een eetlepel olijfolie. Het geheel vormt nu een mooie crème. Kruid af met peper en een beetje zout. Neem een sneetje Parmaham en rol deze in de vorm van een roosje. Vul deze vervolgens met de burrata crème. Serveer eventueel op een krokant gebakken toastje.

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!