Tuesday, October 25, 2016

Gent verwelkomt "Heavenly pizza" hotspot Otomat


Na Antwerpen is het nu ook de beurt aan Oost-Vlaanderen om hotspot Otomat op de kaart te zetten. Place to be is de Kleine Vismarkt 3 in Gent, op een boogscheut van het Gravensteen en de Korenmarkt. Otomat is ondertussen al goed ingeburgerd in Antwerpen met zijn heerlijke, creatieve pizza’s die perfect kunnen geshared worden. Vorige week werd ik in primeur uitgenodigd in Gent voor een preview en een uitgebreide kennismaking met de menukaart.

Otomat of Notomat, dat is de vraag! Het concept is namelijk zo dat je kan kiezen voor een pizza met als basis tomatensaus, Otomat, of een pizza met witte saus, de Notomat. Daarop komen dan nog diverse toppings en elke pizza heeft een originele naam. Het deeg van de pizza’s zelf is gemaakt met Duvel-biergist en krijgt de nodige tijd om te rijzen. Bijgevolg krijg je dunne, krokante pizzabodems. Dat is trouwens niet de enige link met bier. Qua foodpairing is Otomat helemaal mee want bij elke pizza krijg je een biersuggestie om de pizzabelevenis helemaal compleet te maken. Ben je niet zo’n bierliefhebber, net als ik? Geen probleem want de drankenkaart is veel uitgebreider dan dat. Ik proefde een van hun signature limonades: de “Lemon & Rose” met een vleugje gin erbij.


Als starter gingen wij voor de house burrata afgewerkt met verse tomaatjes, héérlijk om met zo’n gerechtje de spits af te bijten! Maar je kan ook gewoon gaan voor een bordje met charcuterie om te sharen. Daarna was het moeilijk kiezen tussen alle pizza’s. Daarom dus dat een sharing systeem perfect is en dit concept voor groepen een geschenk uit de hemel is. Snelle service gepaard met enorm veel keuze. 


Burrata

Mijn favoriete pizza’s van de avond waren de Bushwick (met tomatensaus) en de seizoensgebonden pizza met Tomate Crevettes (witte bodem). Om toch nog een plaatsje vrij te houden voor het dessert hebben we niet overdreven. Ik liet me namelijk vertellen dat hun dessert de Pizza Pavlova de moeite waard was… En zo geschiedde: de pizza pavlova was om duimen en vingers af te likken! Een ronde meringue afgewerkt met rood fruit: een combinatie die in feite super eenvoudig is, en laat ons eerlijk zijn qua foodcost zeer laag ligt, maar een voltreffer tot en met! Ik zou zelfs enkel en alleen voor een dessertje terugkomen naar Otomat. Voor de nutella liefhebbers is er trouwens ook nog een Nutella pizza als dessert.. ohja…!

Bushwick pizza

Pizza Pavlova


Nutella Pizza

Het interieur van Otomat in Gent is overigens supergezellig. Met  zicht op het water is deze locatie toch wel uniek en onvergelijkbaar met die in Antwerpen, die een beetje verscholen ligt in de schaduw van het MAS. Ook qua couverts overstijgt Otomat Gent de vestiging in Antwerpen. Met niet enkel het gelijkvloers, maar ook een eerste verdieping blijft Otomat in Gent nog steeds huiselijk van sfeer. Dit is vooral te danken aan de bar, die mee verweven zit in het restaurant. Gans de zijwand werd namelijk ingenomen door een mooi barmeubel. Dit zorgt ervoor dat het bedienend personeel een nauwer contact heeft met de gasten doordat ze in de zaal aanwezig blijven en ze zich dus niet kunnen gaan verstoppen achter een traditionele bar.
Een dikke THUMBS UP voor deze nieuwe hotspot in Gent! Mij zien ze er alvast snel terug, met een gezellige bende.

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!