Friday, September 16, 2016

De perfect gedekte tafel


Afgelopen maandag had ik, zoals je kon zien in mijn vorige blogpost en op Facebook en Instagram, een bloggerdiner bij me thuis. Als ambassadrice van Forge Adour had ik de eer om te tonen aan enkele mede foodbloggers wat je zoal kan klaarmaken met een indoor plancha. Bij dit speciale evenement hoort natuurlijk een al even prachtige tafeldekking. Hiervoor deed ik beroep op de nieuwe collectie tafellinnen van Mistral Home die dit najaar in de winkels ligt en het gekende MARBLE servies van Salt & PepperHet MARBLE servies van Salt & Pepper dat je op de foto’s ziet bestaat uit een groot plat bord, een klein dessertbord en een soepkom. De marmeren print vind ik nog steeds erg mooi, en ook al bestaat dit servies nu al een tijdje, ik geraak het niet beu. Je vindt dan tegenwoordig ook alles in marmerprint, net zoals de twee bijpassende vaasjes waarmee ik de tafel een beetje meer aankleedde.

Het nieuwe tafellinnen van Mistral Home bestaat uit de Macao en de Uniline variant. De Macao reeks bevat een subtiel design en de structuur is ietsje dikker dan de Uniline omwille van het jacquardweefsel. De Uniline reeks daarentegen bestaat enkel uit effen kleuren, zonder veel poespas. Ideaal om een moderne of hedendaagse woonst tijdloos mee te verfraaien dus. 

Links: Macao Zilver tafelkleed / Rechts: Uniline Walnut tafelloper

Zowel de Macao als de Uniline tafellinnen zijn teflon behandeld. Dit wilt zeggen dat ze water- en vlekken werend zijn. Kwaliteit en schoonheid in één klap, dat willen we toch allemaal?

Mijn tafelcompositie van Mistral Home bestond uit enerzijds een Macao tafelkleed in kleur zilver van 270cm x 160cm en anderzijds uit 3 tafellopers uit de Uniline reeks (kleur Walnut) met bijpassende stoffen servetten. De kleuren pasten overigens perfect bij het servies van Salt & Pepper. Ik was, al zeg ik het zelf, super tevreden van mijn tafelaankleding.

De servetten plooide ik in een lelie vorm. Hiervoor deed ik beroep op Pinterest, waar je allerhande manuals en foto’s terug kan vinden over de kunst van het servetten plooien. Ik heb weeral iets bijgeleerd dus! Wat vinden jullie ervan?

5 comments:

 1. Het was heel sfeervol. Ik heb echter echt wel een hele lange tafel...Het tafelkleed is dus niet groot genoeg. Ik ben wel.op zoek naar iets geschikt dat bovendien ook goed wasbaar is en gemakkelijk te strijken :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Anke, bedankt! :-) Voor een langere tafel zou ik opteren voor een andere keuze uit hun gamma. Hun stofjes zijn echt wel kwaliteitsvol, dit voel je aan de stof. Je kan altijd eens informeren of op hun website gaan kijken, ik vind vooral hun kleuren voor dit najaar zeer geslaagd.

   Delete
  2. Dag Anke,

   Je mag gerust eens een mailtje sturen naar camille@mistralhome.com met de afmetingen van jouw tafel en dan kan ik eens kijken als wij je verder kunnen helpen.

   Groetjes,
   Camille
   Mistral Home

   Delete
 2. Wat heeft u de tafel erg mooi gedekt. Ik ben fan geworden van uw servies. De print is erg subtiel, maar toch bijzonder!

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!