Monday, July 20, 2015

L'Epicerie du Cirque


Culinair lunchen of dineren in een ongedwongen sfeer? Dan ben je bij l’Epicerie du Cirque in Antwerpen aan het juiste adres. Gelegen in de Antwerpse Volkstraat 23, is deze trendy zaak dé topper van deze hippe buurt. Het warme Scandinavisch getint interieur is dan ook perfect afgestemd met wat ze op tafel brengen: pure smaken. Zowel het interieur als de keuken en bediening zijn helemaal mijn ding. Geen stijf gedoe maar een persoonlijke, menselijke benadering staan centraal.

Begin juli ging ik samen met fashion blogger Mieke van A fashion Girl een gezellig “lunchke” doen. Mieke was hier al een paar keer gaan eten, voor mij was het een eerste maar zeker geen laatste keer. Dorstig weer zorgde ervoor dat we op het stadsterras vooraan rustig konden aperitieven. This calls for a Gin-Tonic! Ik ging voor een zoete Geranium Gin gecombineerd met het klassieke Fentimans Tonic Water. Mieke koos voor de Josephine Gin gecombineerd met de Fentimans Rose Lemonade. Beide zeer frisse combinaties die onze smaakpapillen alvast in de juiste richting duwden. De hapjes waren dan ook zeker het begin van onze culinaire wandeling en bestonden uit een oester opgefrist met appel, een taco met nobashi garnaal en guacamole en een lekkere rode gazpacho.


Na deze starter op het terras besloten we binnen te gaan zitten waar het iets aangenamer vertoeven is met het warme zomerweer. We kozen voor de 4-gangen menu “Petits Plaisirs” en namen plaats op de comfortabele About A Chair kuipstoelen van HAY, die trouwens al geruime tijd op mijn wishlist staan en er zeker zullen komen wanneer ik mijn interieur zou veranderen. Liefst van al dan nog de gestoffeerde versie, die toch nog iets comfortabeler zit. Zoals ik al eerder schreef is het interieur vrij sober gehouden: lichte muren en weinig tralala met een warme belichting die voor de gezellige toets zorgt.

Genoeg over het interieur, waarover ik nog ettelijke minuten over zou kunnen doorvertellen want het lekkere, donkere brood steekt onze ogen uit en we zijn benieuwd naar wat de chef voor ons op het bord zal toveren. 


De eerste gang bestond uit Makreel/Wortel/Vadouvan. Een fijn gerechtje waarin verschillende texturen aan bod komen. De Vadouvan kruiding zorgde er dan weer voor dat het zeker niet flauw smaakte. Dit smaakt naar meer en dat krijgen we ook. 

Het tweede gerecht is Pieterman/Daikon/Ricotta/Radijs. De pure en pittige smaak van radijs en en daikon zetten de toon bij deze smakelijke vis. Dit is een verrassende combinatie door het gebruik van de ricotta en overtreft voor mij zonder twijfel het eerste gerechtje. 

Vervolgens krijgen we een mals stukje seizoenslam voorgeschoteld: Texel-lam/Boontjes/Erwt/Hollandaise. Hierbij degusteer ik een bijpassend rood wijntje: een Trebbiolo uit de Italiaanse Emilia Romagna streek. Ook hier krijgen we weer een typisch versierd bordje voorgeschoteld met verse groene kruiden. De hollandaise saus smaakte perfect bij het rosé vlees en de erwten. 

Tot slot het dessert, niet onbelangrijk voor twee vrouwen, dat gebracht werd in een mooi turkoois Aqua kommetje van Serax. Aardbei/Abrikoos/Berkensap, waarbij, hoewel de aardbeien de overhand namen, de smaken weer perfect samenvloeiden. Een fijne, frisse afsluiter van deze 4-gangenmenu. 
Voor twee zoetekauwen als wij was het toepasselijk om te eindigen met een koffie of thee, waarbij we nog verwend werden met enkele zoete lekkernijen.


Denis Broeckx en Ellen De Stuyver hebben ons culinair kunnen verwennen met heerlijke seizoensproducten en van zodra ik kan, keer ik zeker nog eens terug. Het 4-gangenmenu “Petits Plaisirs” kan je degusteren tegen een prijs van € 49,00 excl. dranken. Voor de Lunch du Cirque (3-gangen) betaal je € 32,50. L’ Epicerie du Cirque heeft 1 Michelin ster. Eerlijk gezegd: met of zonder Michelin ster, voor mij was dit een zeer geslaagd bezoek!

4 comments:

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!