Wednesday, June 24, 2015

Summer sleep essentials: lavendel


Nu de zomer in het land is en we hopelijk een beetje stabieler en warmer zomerweer krijgen, deel ik graag één van mijn summer sleep essentials. In de zomer hebben we allemaal wel eens het gevoel dat we ’s avonds niet in slaap geraken omwille van de warmte of dat we ’s nachts zweterig wakker worden. Ik kan hier tal van eenvoudige tips delen zoals: haal het donsdeken uit je lakens, kies voor een lichtgekleurde katoenen bedset, zet een raam open voor frisse lucht gedurende de iets frissere periode van de dag, neem een lauwwarme douche voor je gaat slapen, doe nog iets semiactief (zoals een goed boek lezen bijvoorbeeld) zodat je slaap vat of consumeer nog een warme drank zoals kamillethee met honing voor je gaat slapen. Hieronder deel ik echter one of my personal favorites...

Aromatherapie is een niet te onderschatten weldoener voor lichaam en geest. Lavendel is een plant die rustgevend en slaapwekkend werkt. Hoe gebruik je nu lavendel in de dagelijkse zomer routine? Heel simpel… Het enige wat je nodig hebt is een lege verstuiver, lavendelolie (koop je bij de drogist) en gedistilleerd water (haal je makkelijk uit de condensatie droogkast). Je vult de verstuiver tot aan de hals met gedistilleerd water en voegt een twintigtal druppels lavendelolie toe. Sluit de verstuiver af, schud er eens mee en het verstuiven kan beginnen! Ik ga als volgt te werk: wanneer ik ’s ochtends wakker word leg ik de lakens open en open ik het raam (indien dit nog niet open is) om de kamer af te koelen. ’s Nachts en ’s ochtends is de beste moment om frisse lucht in huis te halen. Hierna spray ik voldoende lavendelwater over mijn ganse bedset: kussenslopen, dekbed,.. en laat ik de kamer rustig afkoelen. Wanneer je ’s avonds gaat slapen in je frisse lakens is het alsof je slaapt in een zalig lavendelveld.

Naast deze methode kan je evengoed een lauwwarme douche nemen voor het slapengaan met een douchegel die lavendelgeur bevat. Een andere DIY is voor de theeliefhebbers, including me: maak je eigen lavendelthee door wat gedroogde lavendel in combinatie met kamille in een theebuiltje te doen en laat dit ongeveer 5 minuutjes trekken voor een lekkere, ontspannende thee.

Hebben jullie nog leuke methodes om een frisse nachtrust te hebben tijdens de zomer? Let me know.

3 comments:

 1. Die tip van Aromatherapie is wel leuk. Een goede geur op jouw kamer is ook altijd mooi meegenomen!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Aromatherapie is een goede tip.
  Ik heb zelf geen problemen met in slaap te komen in de zomer, heb het anders te koud (mijn zomer pyama heb ik nog niet boven gehaald haha). Maar ik vind dat frisse, verse lakens ook helpen. En mijn vriend zet altijd een blazer op zich gericht en net voor hij in slaap valt, zet hij die af.

  ReplyDelete
 3. wij zetten altijd het venster open om te slapen
  heerlijk fris altijd
  maar de tip over aromatherapie is mooi meegenomen!
  liefs

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!