Monday, May 26, 2014

Twee soorten muffins


De chocolademuffins van Starbucks zijn voor mij het voorbeeld van ‘chocolate heaven on earth’. Deze muffins zijn vast vanbuiten en heerlijk moelleux vanbinnen, fantastisch dus! Ik ging meestal voor de cinnamon rolls van Starbucks tot op het moment dat deze niet meer in de aanbieding waren en ik een alternatief moest vinden als instant sugar rush. Zo ben ik terecht gekomen bij de chocolade muffin en sindsdien is dat mijn favoriet. Genoeg over Starbucks.. het was immers tijd om mijn eigen muffins te maken. Gezien ik nog een traktatie moest voorzien op het werk, heb ik dan maar beslist om twee soorten te maken: de bosbessenmuffin en de chocolate chip muffin. Hieronder de receptjes, smullen maar!Ingrediënten voor de bosbessenmuffin (8 à 12 muffins afhankelijk van de grootte van de cups):

-125g bosbessen
-120g roomboter
-275g zelfrijzende bloem
-250ml halfvolle melk
-100g suiker
-1 ei
-2 tl vanillesuiker
-eventueel een snuifje kaneel


Werkwijze:

Mix in 1 kom het ei, de boter, de suiker en de vanillesuiker door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem, de melk en eventueel een snuifje kaneel samen tot 1 mooie massa. Voeg daarna het botermengsel bij het bloemmengsel en nogmaals goed mixen tot 1 homogene massa deeg. Voeg daarna de bosbessen toe en meng deze er goed door met een spatel. Neem een muffinschaal en leg er eerst 1 papieren cup per muffin in. Daarna vul je elk cupje met het deeg. Doe er ongeveer 2/3 of misschien zelfs ietsje meer in. Bak de muffins 25 minuten in een oven van 180°C.
 
Ingrediënten voor de chocolate chip muffin (8 à 12 muffins afhankelijk van de grootte van de cups):

-125g pure chocoladevlokken
-120g roomboter
-275g zelfrijzende bloem
-250ml halfvolle melk
-100g suiker
-1 ei
-2 tl vanillesuiker
-eventueel cacaopoeder

Werkwijze:

Mix in 1 kom het ei, de boter, de suiker en de vanillesuiker door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem, de melk en eventueel wat cacaopoeder (niet te veel) samen tot 1 mooie massa. Voeg daarna het botermengsel bij het bloemmengsel en nogmaals goed mixen tot 1 homogene massa deeg. Voeg daarna de chocoladevlokken toe en meng deze er goed door met een spatel. Neem een muffinschaal en leg er eerst 1 papieren cup per muffin in. Daarna vul je elk cupje met het deeg. Doe er ongeveer 2/3 of misschien zelfs ietsje meer in. Bak de muffins 25 minuten in een oven van 180°C.

1 comment:

  1. Oh die chocolate chip muffins lijken me té lekker!

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!