Vorige week gaf
ik een recept voor krabkoekjes prijs. Deze zijn heel lekker in combinatie met
het Mango & Ananas chilisausje van Go-Tan.
Klik hier om nog eens het verhaal van Go-Tan
na te lezen en om mijn recept te ontdekken.
Ondertussen heb
ik ook de Ketjap Manis sojasaus van Go-Tan
eens kunnen uitproberen. Dit is een Indonesische donkere, zoete sojasaus die
ideaal is voor het marineren van vlees of waarmee je lekker kan wokken. Ik heb
er varkensribbetjes mee gemarineerd en daarna gegrild in de oven. Hieronder
vind je dit super simpel receptje terug, ideaal ook om te serveren als klein
aperitiefhapje… als je niet bang bent om je vingers vuil te maken natuurlijk
;-) Enjoy!
Ingrediënten (per
lat varkensribben):
-varkensribbetjes
-4 eetlepels
Ketjap Manis sojasaus van Go-Tan
-1 eetlepel
honing
-Versgeraspte
gember
-Een snuifje
cayennepeper
-Peper en zout
-Chili vlokken
Werkwijze:
Doe de Go-Tan saus, honing, gember,
cayennepeper, peper, zout en chilivlokken samen in een platte schaal en leg hierin
1 lat van varkensribbetjes om te marineren. Strijk de ribbetjes langs beide
kanten goed in met de marinade en laat deze marinade een tijdje inwerken
terwijl je de schaal in de koelkast laat staan. Een uurtje voordat je de
ribbetjes wil serveren, zet je de schaal ongeveer 45 min à 1 uur in een
voorverwarmde oven op 150°C. Snijd de lat in stukken en serveer de ribbetjes
lauwwarm. Je kan er eventueel nog een dipsausje bijgeven maar dit is zeker geen
must.
Als dipsausje kan
ik de Sweet Chilli Sauce en de Hot Chilli Sauce van Go-Tan aanbevelen, afhankelijk van hoe
spicy je ze wilt eten. Smakelijk!
PS: vergeet niet dat er nog
steeds een GIVEAWAY loopt via mijn Instagram @tastinglifestyle.
Samen met Go-Tan mag ik 3
volle verrassingsmandjes weggeven met tal van lekkers. Deze GIVEAWAY loopt nog
tot 16 september 2015 en de instructies vind je op Instagram. Succes!
Die saus staat hier altijd in de frigo ;-) ! Lekker hé !
ReplyDeleteSuper lekker Ingrid, het is mijn laatste ontdekking en ik ben al een beetje verslaafd hihi
DeleteRibbetjes die je zelf marineert smaken nóg zo lekker vind ik :-)
ReplyDeleteAls je dat maar weet, ik hou van marineren en experimenteren met kruiden en sausjes ;-)
DeleteIk heb dit nog nooit gemaakt omdat ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar nu ik jouw receptje lees, denk ik: fluitje van een cent!
ReplyDeleteJammer dat ik geen instagram heb, anders had ik graag meegedaan aan de give-away actie.
Het is inderdaad super eenvoudig en lekker! Jammer dat je niet kan meedoen op Instagram, volgende keer dan misschien via een andere weg ;-) x
Delete