Friday, December 16, 2016

Mezzelune met gebakken coquilles, butternutcrème en salieboter


In mijn vorige blogpost kon je al genieten van een klein beetje kerstsfeer in mijn Delhaize hapjesspecial. Vandaag deel ik een superlekker voorgerecht met jullie: Gevulde mezzelune van champignons en truffel op een bedje van butternutcrème, gecombineerd met krokant gebakken coquilles en afgewerkt met salieboter. Om duimen en vingers bij af te likken, wat denk je? De gevulde mezzelune maken deel uit van het fijnproever assortiment bij Delhaize en ik testte ze met veel plezier uit!

Ingrediënten (2 personen):

-1 butternut
-peper en zout
-1 teentje knoflook
-Verse salie
-Boter
-Coquilles (aantal te bepalen naar gelang de grootte van je volledige menu)


Werkwijze:

Voor de butternutcrème heb je toch een beetje meer voorbereiding nodig. Je maakt deze dus beter op voorhand en kan deze gewoon opnieuw opwarmen voordat je de borden dresseert. Je neemt hiervoor  1 volledige butternut pompoen en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer anderhalf à 2 uur op 150°C tot deze zacht aanvoelt.
Daarna schil je deze volledig en snijd je het vruchtvlees in stukken.
Neem je mixer of nog beter een thermomix waarin je de pompoen toevoegt met een beetje peper en zout, een klontje boter en een klein beetje knoflook. Mix tot een smeuïge zalf en proef tot je tevreden bent van het resultaat. Deze hoeveelheid is hoogstwaarschijnlijk teveel voor dit gerechtje. Daarom stel ik voor om de overschot gewoon in te vriezen en een volgende keer te gebruiken in een tomatensoep. Op die manier bekom je een feestelijk tomaten-pompoensoepje zonder al teveel moeite.

Kook de pasta in gezouten kokend water voor ongeveer 4 minuten en giet daarna af onder wat koud water. Deze gaan later nog even bij de salieboter dus garen dan nog een klein beetje verder.

Smelt wat boter in een pan en bak de coquilles langs beide kanten mooi krokant op een heet vuur. Kruid af met peper en zout.

Ondertussen smelt je in een andere pan voldoende boter en van zodra deze wat begint te pruttelen voeg je de fijngesneden salie toe. Doe de gevulde pasta er bij en lepel voorzichtig de boter er enkele keren over of schud voorzichtig met de pan.

Neem de borden en schep er een mooie lepel warme butternutcrème op. Schik de gevulde pasta en de coquilles op het bord en druppel er nog wat extra salieboter over. Smakelijk!

Mezzelune verkrijgbaar bij Delhaize

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!