In mijn vorige blogpost kon je al genieten van een klein beetje kerstsfeer in mijn Delhaize hapjesspecial. Vandaag deel ik een superlekker voorgerecht met jullie: Gevulde mezzelune van champignons en truffel op een bedje van butternutcrème, gecombineerd met krokant gebakken coquilles en afgewerkt met salieboter. Om duimen en vingers bij af te likken, wat denk je? De gevulde mezzelune maken deel uit van het fijnproever assortiment bij Delhaize en ik testte ze met veel plezier uit!
Ingrediënten (2 personen):
-1 butternut
-peper en zout
-1 teentje knoflook
-Verse salie
-Boter
-Coquilles (aantal te
bepalen naar gelang de grootte van je volledige menu)
Werkwijze:
Voor de butternutcrème heb
je toch een beetje meer voorbereiding nodig. Je maakt deze dus beter op
voorhand en kan deze gewoon opnieuw opwarmen voordat je de borden dresseert. Je
neemt hiervoor 1 volledige butternut
pompoen en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer anderhalf à 2
uur op 150°C tot deze zacht aanvoelt.
Daarna schil je deze
volledig en snijd je het vruchtvlees in stukken.
Neem je mixer of nog beter
een thermomix waarin je de pompoen toevoegt met een beetje peper en zout, een
klontje boter en een klein beetje knoflook. Mix tot een smeuïge zalf en proef
tot je tevreden bent van het resultaat. Deze hoeveelheid is
hoogstwaarschijnlijk teveel voor dit gerechtje. Daarom stel ik voor om de
overschot gewoon in te vriezen en een volgende keer te gebruiken in een
tomatensoep. Op die manier bekom je een feestelijk tomaten-pompoensoepje zonder
al teveel moeite.
Kook de pasta in gezouten
kokend water voor ongeveer 4 minuten en giet daarna af onder wat koud water.
Deze gaan later nog even bij de salieboter dus garen dan nog een klein beetje verder.
Smelt wat boter in een pan
en bak de coquilles langs beide kanten mooi krokant op een heet vuur. Kruid af
met peper en zout.
Ondertussen smelt je in
een andere pan voldoende boter en van zodra deze wat begint te pruttelen voeg
je de fijngesneden salie toe. Doe de gevulde pasta er bij en lepel voorzichtig
de boter er enkele keren over of schud voorzichtig met de pan.
Neem de borden en schep er
een mooie lepel warme butternutcrème op. Schik de gevulde pasta en de coquilles
op het bord en druppel er nog wat extra salieboter over. Smakelijk!
Mezzelune verkrijgbaar bij Delhaize |
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!