Tuesday, October 23, 2018

Lifesaver BRITA met smaakmaker Mini Marie Tea: een winnende combo!

Bron


Wij zijn al langer fan van BRITA en hebben ondertussen al een “bescheiden” collectie BRITA’s in huis. De BRITA Fill & Go, mijn vaste partner voor onderweg, de BRITA Fill & Enjoy Fun voor de dagelijkse waterconsumptie in huis en de BRITA Fill & Serve, die ik meestal bovenhaal bij een leuk diner onder vrienden of familie, simpelweg omdat deze eenvoud en elegantie uitstraalt. Mijn ecologische voetafdruk is bij deze dan ook al een stukje lichter geworden. Zelfs onze kleine ukkepuk haar papflesje wordt nu gevuld met water van de BRITA.

Sinds kort, misschien hebben jullie dit ook al wel gemerkt op mijn Instagram pagina, hebben wij een BRITA Fill & Enjoy Flow in huis! Wij dachten er al een tijdje over om een waterdispenser in huis te halen, type Sipwell en consoort, aangezien zo’n type machine supermakkelijk en handig is in gebruik en je moet niet elke dag water bijvullen.

Het idee van de waterdispenser à la Sipwell ging helemaal overboord toen we kennismaakten met de Flow van BRITA. Simpelweg omdat al onze wensen vervuld werden door dit exemplaar:
-een capaciteit van maar liefst 8,2 liter water
-toch compact genoeg om in de keuken te zetten zodat het niet in de weg staat
-mooi en tijdloos design
-past zelfs in de koelkast om steeds gekoeld water in huis te hebben (ideaal voor die zwoele zomerse dagen)
-een klein en handig tapkraantje om gemakkelijk je glas bij te vullen
-zelfde universeel filterpatroon, MAXTRA+, te gebruiken als bij de andere klassieke BRITA kannen

Ondertussen staat deze al enkele weken te pronken in onze keuken en krijgen we de ene leuke reactie na de andere te horen. Zelfs de niet-waterdrinkers wagen zichzelf aan een glaasje heerlijk gefilterd water, want dat tapkraantje is toch zo onweerstaanbaar… ;-).

Nog een ander nieuwtje over BRITA: zij sloegen de handen in elkaar met het Belgische theemerk Mini Marie Tea, onder leiding van Isabelle Moussiaux. Haar thees zijn theïne vrij en kunnen zowel warm als koud geconsumeerd worden. Aangezien het hier gaat over natuurlijke thees, is ook ons klein madammeke thuis helemaal fan van de Mini Marie Red : een infusie van rozenbottel, citroengras en hibiscus.
De samenwerking tussen BRITA en Mini Marie Tea lijkt me perfect want ik wist wel al langer dat een thee of koffie gemaakt met gefilterd water verrassend beter smaakt dan met kraantjeswater.

Heb jij thuis ook een manier gevonden om je ecologische voetafdruk te verkleinen? Of gebruik je ook BRITA waterfilterkannen voor het zuiverste water? Ik hoor het graag!

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!